Brownie cu zmeura

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn



             Cel mai bun mod de a incepe o noua saptamana este cu o bucatica de brownie sau orice prajitura cu ciocolata si o cana de cafea/ciocolata calda šŸ™‚ Cel putin pentru mine asa este, care sunt dependenta de ciocolata.
           Ea ma salveaza mereu, atunci cand sunt in pana de idei si nu stiu ce desert sa fac, atunci cand vreau sa ma Ć®ndulcesc si iau o bucatica mica de ciocolata amaruie, ea este cel mai bun prieten al meu, un ingredient nelipsit din bucataria mea.
Care este ingredientul vostru preferat?
        Este o prajitura simpla, usor de facut, dar atat de buna si decadenta, incat e greu sa te opresti la o bucatica šŸ™‚
Va doresc o saptamana asa cum vreti voi!
Ingrediente:
250 g ciocolata
150 g unt
300 g zahar
150 g faina
4 oua
40 g cacao
200 g zmeura
Mod de preparare:
Ciocolata rupta bucati se pune pe bain marie impreuna cu untul si se amesteca pana se topesc si se omogenizeaza. Se ia de pe bain marie si se adauga zaharul, apoi ouale, pe rand, pana se omogenizeaza totul. Faina se amesteca cu cacaua si se cerne in compozitie; se amesteca cu un tel.
O tava se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia; deasupra se presara zmeura, proaspata sau congelata. Se coace 30-35 minute in cuptorul preincalzit (trebuie sa fie putin rumenita pe margine, dar moale in mijloc). Se opreste focul si se lasa sa se raceasca, apoi se taie in bucati.
Se serveste cu frisca, fructe sau caramel.

You may also like

17 comentarii

  1. Daca am cuptor electric, si bag prajitura 30-35 de minute la 180 C iese bine? Care ar fi temperatura corecta pentru aceasta reteta?

    1. Anonim din pacate eu nu am cuptor electric, asa ca te sfatuiesc sa o bagi pentru 15-20 minute la 180 grade si daca nu este gata dupa acest timp sa o mai bagi cateva minute la 160 grade. Trebuie sa tii cont de faptul ca trebuie sa fie moale si umeda!

    2. Multumesc mult pentru raspunsul rapid! La testul cu scobitoarea, banuiesc ca prajitura este gata atunci cand scobitoarea iese curata dar umeda si nu murdara, insa asta ar insemna in cele 15-20 de minute si apoi inca un pic (daca nu este gata) pana cand iese curata, nu?

      Sunt incepator intr-ale bucatariei, asa ca orice sfat pentru a indeplini aceasta reteta cu succes este binevenit.

      Cu drag si aprecieri pentru timpul acordat!

    3. Da trebuie sa fie curata scobitoarea, dar o sa simti ca prajitura este moale, asa trebuie sa fie. Si la atingere este putin moale, deci nu trebuie sa fie deasupra aluat crud, dar trebuie sa fie moale!

    4. Pana la urma am lasat-o cca. 42 de minute, in timp ce pentru 30-35 a fost la 180 grade C, apoi treptat am ajuns la 160 si in final 140, scobitoare nu iese perfect curata, la suprafata este, insa cand ajunge mai adanc iese si compozitia, m-am riscat si am oprit, acum o mai las in cuptor pentru un pic la caldura, macar 5-10 minute apoi incep o sa racesc treptat.

      Am procedat bine, sau scobitoarea trebuia sa iasa perfect curata? Luand-o logic, m-am gandit ca din moment ce la suprafata este curata, este normal ca restul sa iasa cu un pic de compozitie fiind umeda prajitura in sine la baza.

      Ea la suprafata este moale cand o apas, iar atunci cand am bagat scobitoarea a facut cateva crapaturi la suprafata, pesemne ca este coapta, nu?

      Inca odata iti multumesc.

    5. Ai facut foarte bine, nu iese perfect curata pentru ca nu este o prajitura uscata, dar ca idee nu trebuie sa curga compozitie pe ea, šŸ™‚ E bine ca ai mai lasat-o la cuptor, oricum eu zic ca e facuta. Imi pare rau ca nu tiu sa iti dau grade exacte, dar nu lucrez cu un cuptor electric si stii cum e, fiecare isi cunoaste aparatura šŸ™‚

      Sa imi spui cum e, te rog!

    6. N-am mai avut rabdare nici sa se raceasca foarte bine, dar nici sa dau cutitul prin apa fierbinte, a iesit bestiala, singurul lucru de care nu sunt sigur este blatul, cand am taiat-o, o parte de la sfarsit s-a sfarmitat de parca ar fi ramas lipita de foaia de copt.

      Foaie de copt sa fie de proasta calitate nu cred, fiindca nu mi s-a rupt cand am pus-o in tava, insa per total mi-a iesit asa: o crusta crocanta la suprafata (nu ma deranjeaza deloc) si un pic lucioasa, baza a iesit umeda si un pic lipicioasa, insa spre fund, este sfaramitata, ca si cum s-ar rupe in mai multe bucati.

      Cateva idei? Cred ca mai trebuia sa o mai las macar trei minutele la 140 de grade sa se mai faca si spre final, insa imi era teama ca nu cumva sa nu-mi iasa moale si umeda la mijloc si sub crusta. Ultima oara insa cand am testat cu scobitoarea nu imi mai iesise deloc compozitia ci era umeda si cu ciocolata (yum!).

      Insa ce-i drept, este de-li-cioa-sa!

      Multumesc mult!

    7. Sunt unele hartii de copt mai de proasta calitate de care se lipeste.
      Crusta de la suprafata se datoreaza faptului ca nu s-a dizolvat complet zaharul, eu de multe ori imi doresc sa imi iasa crusta, dar nu reusesc mereu, mie imi place la nebunie šŸ™‚

      Daca a iesit umeda la mijloc este perfect šŸ™‚

      In final eu cred ca ti-a iesit ceea ce trebuia, o prajitura umeda si delicioasa šŸ™‚

    8. Posibil sa fi fost si de la hartia de copt insa cred ca mai mult de la cacao, aia sigur era de proasta calitate, iar la o alta prajitura la fel mi-a iesit, aia s-a lipit si mai rau.

      Uite cateva poze cu produsul final, a se tine cont ca aici era ultima portie si aceasta prajitura a fost singura pana acum ce ma satura dintr-o asemenea portie. Foarte simpla insa puternica, mi-a placut la nebunie.

      Poze (scuze ca-s facute cu telefonul mobil, eram si un pic in graba), putin cam oxidata aici ca m-a tinut o vreme indelungata, haha (are capsunele in loc de zmeura):
      1. https://imageshack.us/photo/my-images/442/image0034h.jpg/
      2. https://imageshack.us/photo/my-images/820/image0035x.jpg/
      3. https://imageshack.us/photo/my-images/822/image0036n.jpg/
      4. https://imageshack.us/photo/my-images/837/image0037i.jpg/
      5. https://imageshack.us/photo/my-images/27/image0038ga.jpg/
      6. https://imageshack.us/photo/my-images/580/image0039w.jpg/

      Sper sa ajute cumva ca referinta.

      Multumiri inca odata pentru aceasta reteta.

    9. Da, intr-adevar este foarte satioasa, ca sa zic asa. E buna, dar nu iti da voie sa exagerezi šŸ™‚
      Imi place la nebunie crusta, eu ma chinui uneori, dar nu o obtin mereu šŸ™‚

      Ma bucur ca ti-a placut šŸ™‚

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *