Cupcakes cu banane si caramel

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Da! 
        Din nou cupcakes, unele delicioase si fine, cu aroma de banana si caramel, pufoase si cu o crema fina si usoara.
       Nu am cum sa le evit, este primul desert la care ma gandesc cand sunt in pana de idei pentru ca se pot face in mii de combinatii delicioase ­čÖé
         Cea mai grea treaba, ca sa zic asa, este crema, dar nici ea nu este daca aveti putina experienta in bucatarie. E cea mai usoara crema, care reuseste 100% si nu se taie in niciun fel ­čÖé

 
 

Ingrediente:
(12 bucati)
2 oua
150 g zahar
70 g unt
70 ml lapte batut
190 g faina
5g praf de copt
5g bicarbonat de sodiu
2 banane
vanilie
Crema de bezea elve╚Ťian─â:
3 albusuri
120 g zahar
200 g unt
60 g caramel
Mod de preparare:

Untul
se mixeaza cu zaharul pana devine cremos, apoi se adauga, pe rand,
ouale si se amesteca pana se omogenizeaza. Se adauga bananele pasate si
laptele batut. Faina se amesteca cu praful de copt, bicarbonatul si incorporeaza in amestecul lichid. Se amesteca cu o spatula.
Tava de muffins se tapeteaza cu hartiute speciale si se umplu 2/3, pentru a avea 1/3 loc sa creasca. Se coc in cuptorul preincalzit, timp de 15-20 minute, la temperatura medie (nu trebuie sa se usuce foarte tare).
Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Crema de bezea elve╚Ťian─â:
Intr-un
bol (de metal sau de sticla) se pun albusurile si zaharul si se
amesteca putin. Intr-o oala inalta se pune apa, nu multa pentru ca nu
trebuie sa atinga bolul. Cand fierbe se pune bolul deasupra si se
amesteca cu un tel incontinuu pana se dizolva zaharul in
totalitate(pentru a verifica asta se ia din albus intre degete si daca
nu se mai simt granulele inseamna ca e gata).
Se
ia bolul de pe foc si se mixeaza la viteza maxima pana se raceste bolul
(si amestecul) si se transforma intr-o bezea tare si lucioasa.

 In
momentul in care bolul si amestecul sunt reci se adauga cate un cub de
unt (scos din frigider cu cateva ore inainte, trebuie sa fie moale); nu
se adauga un alt cub pana cand anteriorul nu este incorporat.

La
un moment dat crema o sa fie moale, aproape lichida si cu aspect de
crema taiata, dar nu va faceti griji, isi revine imediat si se
transforma intr-o compozitie cremoasa.

 Dupa ce se termina cubuletele de unt se adauga extractul de vanilie, caramelul se mixeaza putin.

Crema se pune intr-un posh cu un dui in capat si se decoreaza cupcakesii raciti. Se poate pune putin sos caramel  deasupra si alte decoratiuni.
 

              Va doresc un sfarsit de saptamana minunat!

You may also like

2 comentarii

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *