Snitel de pui crocant cu trei garnituri

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
               Un banal snitel de pui se poate transforma intr-o delicatesa daca este acompaniat de garnitura potrivita. Eu va propun trei garnituri pentru acest snitel si va spun ca mi-au placut toate, in mod egal.
        Voi le puteti face pe toate sau doar cele ce sunt pe gustul vostru. 
            Reteta a fost ratacita printre alte postari, asa ca pozele nu sunt cele mai bune 🙂
Ingrediente:
Snitel crocant:
600 g piept de pui
50 g cascaval
sare, piper
chili
patrunjel uscat
pesmet
usturoi granulat
ou
faina
Garnitura de ciuperci:
300 g ciuperci
1 ceapa mica
3 catei usturoi
200 g smantana
1 lingura amidon
sare, piper
marar
Garnitura de fasole verde:
300 g fasole verde
200 g rosii decojite
2 catei usturoi
1 ceapa
sare, piper
patrunjel
Garnitura de cartofi:
Cartofi 
sare, piper
marar
Mod de preparare:
Garnitura de cartofi:
 Cartofii se curata de coaja (si daca sunt mari se taie cuburi) si se spala. Se pun intr-un bol cu o lingura ulei, sare, piper si marar tocat. Se pun intr-o tava termorezistenta si se baga la cuptor pentru 30-35 minute.
Snitel crocant:
Pieptul de pui se taie in felii subtiri si se bate cu ciocoanul pentru snitele; se sareaza, se pipereaza si se lasa deoparte. Pesmetul se  amesteca cu sare, piper, chili, usturoi, patrunjel si cascavalul ras. Intr-o farfurie se pun 2-3 linguri faina. Intr-un castron se bate 1 ou cu 1-2 linguri cu lapte, sare si piper.
Fileurile de pui se trec prin faina, ou si amestecul de pesmet si se prajesc intr-o tigaie cu ulei incins, apoi se scot pe servetele absorbante pentru a elimina surplusul de grasime. Se pastreaza la cald.
Garnitura de ciuperci:
Ciupercile (eu am folosit din conserva) se spala bine si se scurg. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in 2 linguri de unt, apoi se adauga ciupercile si 100 ml apa. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba cateva minute. Smantana se amesteca cu amidonul si se toarna peste ciuperci si se amesteca cu grija. Se da intr-un clocot, apoi se opreste focul si se adauga verdeata si condimentele.
Garnitura de fasole verde:
Fasolea verde se fierbe separat pana este al dente, apoi se scoate din apa si se lasa deoparte.  Ceapa si usturoiul, tocate marunt, se calesc in putin ulei, apoi se adauga fasolea si o cana de apa. Se fierbe pana cand scade sosul, apoi se adauga rosiile tocate marunt si se da in cateva clocote. Se adauga condimentele si verdeata si se opreste focul.
Snitelul de pui se serveste alaturi de cele trei garnituri (sau doar alaturi de una, e alegerea dv). Daca aveti in familie mofturosi care prefera fiecare alta garnitura, aceste retete sunt binevenite 🙂
Pofta buna!

You may also like

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *