Cartofi noi la cuptor

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
      Nu stiu daca au aparut cartofii noi, dar am zis sa pun reteta  pentru momentul in care o sa apara. Pozele sunt de anul trecut si am oscilat intre a sterge postarea nefinalizata sau nu. Pana la urma am zis ca e o idee grozava de garnitura sau o masa completa alaturi de o salata delicioasa si merita sa fie publica :).

     Eu iubesc cartofii, mai ales pe cei noi facuti la cuptor cu multe condimente. Chiar daca imi plac la nebunie, niciodata nu am cumparat cartofi noi la preturi mega exagerate, mai mult de 2-3 Lei pe kilogram nu am dat, ceea ce va recomand si voua.
Si acum reteta, mai degraba ideea, pentru ca nu e chiar o reteta.

Ingrediente:
1 kg cartofi
½ pahar de vin alb
Sare,piper
Boia de ardei dulce
Rozmarin uscat
2 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Cartofii se curata de coaja, se spala si se fierb 10 minute in apa cu sare. Cartofii usor fierti se pun intr-o tava, se adauga uleiul si vinul, apoi se presara condimentele.

Se pun in cuptor pentru 30-35 minute. Pentru a fi siguri ca nu se lipesc de tava se poate pune hartie de copt.

Sunt o garnitura potrivita pentru aproape orice preparat, dar se pot consuma ca atare sau cu un sos de rosii.

Merg si cartofii vechi facuti in acest fel, doar ii taiati in cubulete 🙂

Pofta buna!

You may also like

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *