Chec marmorat

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

        De foarte multe ori am incercat sa fac checul preferat al copilariei, dar oricat m-am chinuit eu, tot nu iesea ca al mamei mele.
           Intr-o zi aveam o pofta teribila de un chec bun, simplu si pufos, asa ca am trecut din nou la treaba. De aceasta data mi-a reusit perfect, sa fie oare starea pe care o aveam?! Pofta nebuna si amintirile din copilarie?! Nu stiu, dar cert este ca mi-a reusit, am mancat cu pofta cel mai bun chec šŸ™‚

Ingrediente:
(1 chec mare)
3 oua
250 g zahar
120 ml lapte
120 ml ulei
170 g faina
10 g praf de copt
Mod de preparare:
Ouale se separa; albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se lasa deoparte.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga laptele si uleiul; se omogenizeaza cu o spatula. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne in compozitia lichida; se amesteca cu spatula, apoi se incorporeaza albusurile batute.
Din aluat se pun cateva linguri intr-un bol si se amesteca cu o lingura de cacao. O tava de chec se tapeteaza cu hartie de copt, se toarna jumatate din compozitia alba, 1-2 linguri din compozitia neagra, restul de compozitie alba si compozitia neagra ramasa. Se marmoreaza cu o furculita. 
Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru 35-40 minute, la temperatura medie. Daca trece testul scobitorii este gata. Se opreste focul, se lasa sa se raceasca checul, apoi se scoate si se taie. 

You may also like

12 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *