Choux a la creme cu crema de ciocolata

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn



           
Pentru ca se apropie sarbatorile, m-am gandit sa va arat o reteta de choux a la creme, perfecte pentru o masa festiva, alaturi de alte delicatese ­čÖé
 
          Choux-urile sunt facute in urma cu ceva timp, dar s-au pierdut printre alte postari ­čÖé Sunt minunate, delicioase, un adevarat rasfat. Nu stiu daca exista persoane care sa nu iubeasca aceste minunatii!
 
 Ce ziceti? Le punem pe masa de Paste?
 
 Va doresc o saptamana minunata! 
 
Ingrediente:

Aluat:
150 ml ulei
150 ml apa
1 lingurita zahar
170 g faina
4 oua mari
1 praf de sare

30 gogosele

Crema:
600 ml lapte
70 g amidon
300 g zahar
5 galbenusuri
1 pastaie de vanilie
150 g ciocolata
200 ml frisca lichida
 
Glazuta:
100 g ciocolata
75 ml frisca lichida
Mod de preparare:

Aluat:
   
Intr-o cratita se pune apa, uleiul,
zaharul si sarea; in momentul in care clocoteste se adauga faina in
„bloc” (toata odata), se micsoreaza flacara si se amesteca pana se
formeaza o bila de alua. Se opreste focul si se lasa sa se rcaesca.
      
Cand aluatul este racit, se adauga
ouale, amestecand foarte bine dupa fiecare, inainte de a adauga
urmatorul ou. La sfarsit se obtine un aluat cremos si lipicios. Aluatul
se pune intr-un posh cu un capat pentru decorat si se spriteaza rozete
in tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu intre ele.

      Se vor coace doua tavi. Tava se
introduce in cuptorul prencalzit pentru 20-25 minute( in primele 10
minute la tem de 180 grade C, apoi la 150-160 grade C). Nu se
deschide usa cuptorului si se lasa sa se raceasca in cuptor, apoi se
reaprinde si se coace cealalta tava.

Crema:
    
Laptele se pune impreuna cu extractul de
vanilie, intr-o cratita, si se incalzeste. Galbenusurile se mixeaza cu
zaharul pana ce acesta se dizolva si ouale devin cremoase, apoi se
adauga amidonul si se omogenizeaza.
       Laptele incalzit se toarna, in fir
subtire, peste crema de oua si se amesteca bine. Compozitia obtinuta se
pune din nou in cratita si se se pune pe flacara mica; se amsteca
incontinuu cu un tel pana se ingroase ca o budinca, apoi se opreste
focul si se pune ciocolata tocata. Se amesteca bine pana se omogenizeaza.
        Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu frisca batuta spuma. Se pune intr-un
posh prevazut cu un dui rotund.
Gogoselele se umplu cu crema pe dedesubt, fara a taia capacelul.
Glazura:

          Ciocolata se pune pe bain-marie impreuna cu frisca lichida si se amesteca pana devine o glazura lucioasa.
      Gogoselele se aseaza pe un gratar, deasupra unui platou/tava si se pune cate o lingurita de glazura. Se lasa la temperatura camerei 30 minute, apoi se pun la frigider.
Se pastreaza in frigider pana la servire.
 
 

 

You may also like

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *