Inghetata de zmeura, pe bat/ Raspberry popsicles

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

 

                 
Ador vremea frumoasa, pomii infloriti, florile gingase si colorate, dar in acelasi ma apuca nostalgia cand nu pot sa ma bucur de natura asa cum as vrea. Ma bucur de fiecare floare, de fiecare pata de culoare, visand la primaverile fericite din copilarie, cand simteam roua diminetii si mirosul de prospetime. Oooo ce vremuri, cat de mult as vrea sa le retraiesc iar si iar, dar din pacate nu mai este posibil.
        E greu sa spun ce flori prefer, cred ca toate, mai putin crinul, dar cel mai mult imi plac florile de primavara, ghioceii, narcisele, liliacul …. De la o crenguta de liliac mov, inflorit si plin de prospetime a plecat aceasta ingheata.
E o inghetata rapida, dulce-acrisoara si racoritoare 🙂
 

Ingrediente:

200 ml frisca lichida
350 g iaurt cremos
150 g zahar
250 g zmeura
1/2 lingurita esenta de vanilie
Optional:
50 g ciocolata
50 ml frisca lichida
migdale/alune tocate
Mod de preparare:
Iaurtul
se amesteca cu zaharul si pastaia de vanilie. Cand zaharul este
dizolvat se adauga, treptat frisca lichida batand cu un tel sau un
mixer. La final se pune zmeura pasata si se ameste energic.
Compozitia
obtinuta se pune in pahare de unica folosinta sau in forme speciale si
se da la congelator. Cand este partial inghetata, se infig betele de
lemn si se lasa la congelator. Pentru a desprinde ciocolata din forme se scufunda in apa calduta.
Se pot glazura cu ciocolata si apoi sa se presare alune/migdale tocate. Eu am glazurat doar partea de sus.

 


       În poze ragasiti o poveste, povestea mea: dragostea pentru liliac, prospetime si culoare, dar si nostalgia. Din fericire pata de culoare si puritatea albului este predominanta, iar eu, fericita!
♥

Mai multe fotografii gasiti aici!

You may also like

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *