Prajitura cu ciocolata si vanilie, Dukan

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn





           Stiti ca mie imi place sa fac dulciuri, asa ca le prepar si in varianta Dukan. In acest fel, zic eu, persoana aflata la regim nu mai este tentata de alte dulciuri nepermise. Pe langa acest lucru se mai intampla ceva si la nivel psihologic, pentru ca toata lumea stie ca la dieta nu ai voie prajituri; in acest caz uite ca se pot fac si deserturi foarte bune!
        Nu prea sunt eu de acord cu budinci/creme din comert, dar in aceasta dieta sunt de ajutor, dar nu indispensabile. Ele pot fi inlocuite cu budinci facute in casa, dar pentru asta trebuie sa folosim galbenusuri si se depaseste cu mult numarul de oua recomandate.
      Chiar si eu, care nu tin dieta, am fost tentata sa mananc din ea, dar nu prea am avut șanse 🙂

       Este o prajitura care poate sa fie pusa pe masa de sarbatori si înlocuiește cu succes tortuletul sau prajiturile cu multe calorii.



  • Dieta Dukan
  • Perioada: Croziera (PP SI PL), Consolidare
  • Alimente tolerate: amidon si cacao

 

  • 6 Portii (croaziera)

 (se consuma in 6 zile de o singura persoana(2 felii/zi) si in acest fel nu se depaseste cantitatea de amidon, cacao si tarate)

  • Se imparte astfel:
  • 2 linguri tarate de ovaz/zi (6×2=12 linguri)
  • 1 lingura amidon/zi (4lg-budinca + 2 linguri amidon=6 linguri)
  • 1 lingurita cacao/zi 

 

  • 4 Portii (Consolidare) 
Ingrediente:
(12 felii)
Blat:
4 oua
12 linguri tarate de ovaz
2 linguri amidon(gustin)
100 g iaurt (0,1% grasime)
4 linguri lapte(0,1% grasime)
5 linguri indulcitor lichid
10 g praf de copt

Crema vanilie:
1 plic budinca Dr. Oetker vanilie
300 ml lapte (0,1% grasime)
7 g gelatina
3 linguri indulcitor lichid
Crema ciocolata:
1 plic budinca Dr. Oetker ciocolata
300 ml lapte(0,1% grasime)
1 lingurita cacao(10-12 % grasime)
7 g gelatina
3 linguri indulcitor lichid

Sirop:
100 ml apa
2 linguri indulcitor lichid
50 ml cafea prepararta
1/2 lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare:

Blat:
          Ouale
se separa; albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.
Galbenusurile se mixeaza cu indulcitorul 2-3 minute, apoi se adauga
laptele,iaurtul si vanilia. Taratele de ovaz se maruntesc in robotul de
bucatarie sau in rasnita de cafea si se amesteca cu praful de copt si amidonul.
 
In compozitia lichida se pun taratele, se amestca si se lasa cateva
minute sa se odihneasca; la sfarsit se incorporeaza albusurile batute
spuma.
       Tava cuptorului se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia, se niveleaza si se coace pentru 15-20 minute. 
 Se lasa sa se raceasca, apoi se taie in 3 fasii, pe latime.
Crema:

      
Praful de budinca se amesteca cu laptele caldut, indulcitorul si vanilia, se pune amestcul intr-o cratita si se aseaza pe flacara mica. Se
amesteca incontinuu pana se ingroase. Se da deoparte. Gelatina
hidratata timp de cateva minute in apa rece se dizolva la microunde sau
pe bain marie si se incorporeaza in crema. Se lasa sa se raceasc putin,
amesecand din cand in cand.

  Separat, se procedeaza la fel si cu budinca de ciocolata, in care se mai adauga o lingurita de cacao.
Din fiecare budinca se pun deoparte 2 linguri si se amesteca. 

Sirop:

Toate ingredientele se pun intr-un ibric si se dau intr-un clocot.

Asamblare: 

O tava de cozonac se tapeteaza cu folie alimentara, se aseaza prima fasie de blat, se insiropeaza, se pune crema de vanilie, apoi un alt blat insiropat, budinca de ciocolata si ultimul blat. Se pune la frigider pentru 2-3 ore, apoi se rastoarna pe un platou, se incalzeste putin budinca si se toarna deasupra, lasand sa se prelinga pe margini.

  Deasupra am presarat cateva firimituri din blat (marginile taiate pentru a avea loc in tava de cozonac) si putina cacao.

Usor de facut, delicioasa si aspectuoasa!

You may also like

38 de comentarii

  1. Arata super, de abia astept sa o fac, insa am doua temeri, intrucat nu am mai folosit niciodata pana acum: gelatina si budinca. In poza arata tare, ca o crema, care este secretul sa iasa asa?am facut o singura daca budinca de cioco, si mi-a iesit o ciudatenie cu cocoloase.

    1. Respecti indicatiile de pe plic, adica amesteci praful de budinca cu indulcitorul, cateva linguri de lapte,cacao si vanilie, apoi cu un tel omogenizezi totul. Apoi adaugi restul de lapte caldut si pui intr-o cratita pe foc. Amesteci energic pana se ingroase, apoi o iei deoparte.
      Gelatina o pui intr-o ceasca cu 3 linguri de apa rece, o lasi pana absoarbe apa, apoi o pui cateva secunde la microunde, dar nu mult, ea nu trebuie sa fiarba. O incorporezi in crema.
      Budinca oricum iese groasa pentru ca folosim doar 300 ml lapte, nu cat scrie pe plic, apoi o mai ingroase si gelatina!

      Sa ai spor!

  2. care este dimensiunea tavii in care ai copt blatul? eu am o forma rotunda de silicon si as face in ea, sa fiu sigura ca iese ok blatul. si ma gandeam ca din compozitie sa fac practic trei blaturi, ce zici? (deci sa iasa o praji rotunda)

  3. Nu cred ca foto este reala!! Am incercat-o, respectand intocmai ingredientele si cantitatile si pot sa spun ca blatul insiropat s-a transformat intr-un "terci" cu toate ca initial a iesit binisor.
    Cand mai personalizati retete la dieta Dukan 1. folositi va rog poze reale nu variantele cu unt etc. cremele obtinute cu lapte degresat nu arata nicidecum ca in poza 2. toate budincile din comert contin atentie ZAHAR!!!

    1. In primul rand pozele sunt reale, este o reteta dukan 100%. A fost incercata deja de Lavinia si i-a iesit. Daca ai pus sirop cu polonicul, probabil ca de aia s-a facut terci. Se insiropeaza foarte putin.
      Nu toate budincile din comert contin zahar, vezi vanilie, ciocolata, capsuni si cocos.
      De ce sa nu arate asa o budinca facuta cu lapte degresat, la fel arata si daca o faci cu apa, laptele nu are un rol prea mare.

      Te roog sa nu mai faci acuzatii nefondate!

      Iata aici poza cu reteta incercata de Lavinia, ei cum i-a iesit oare?
      https://www.facebook.com/photo.php?fbid=517304898327961&set=a.503501609708290.1073741825.180219805369807&type=3&theater

  4. Da intradevar prijitura Laviniei este facuta dupa reteta descrisa mai sus, dovada culoarea cremei invelis mix de ciocolata cu vanilie. Nu vreau sa acuz/jignesc dar ai omis sa ne spui niste mici secrete/modificari in reteta pt a arata mai comercial. Recunosc ai talent in a gătii si prezenta produsul final incat sa atraga nu contest asta dar revin ai secrete care nu le dezvalui ex. crema de invelis nu are cum sa-ti iasa acea culoare din amestecul descris.
    Ma rog nu e asa important m-am necajit ca prajit nu a fost atat de buna pe cat credeam si chiar am facut-o pt ocazie speciala.
    n.b. nu am pus sirop cu polonicul
    Scuze daca te-ai simtit jignita doar mi-am spus parerea, succes in continuare!

    1. Crema este facuta din budinca de ciocolata, la care am adaugat cacao, asa cum am scris, aceasta a inchis-o la culoare. Ea pare curgatoare deasupra, dar nu e, s-a intarit la fel ca cea dintre blaturi.

      Eu nu am ce secrete sa am, am scris exact asa cum am facut-o!

  5. Am facut-o si eu si mi-a iesit exact la fel ca aspect iar gustul este nemaipomenit. Imi pare rau ca nu am apucat sa ii fac si poza pentru ca a fost devorata de cei din jur dukani si nedukani. Multumim pentru reteta

  6. …si plina de E-uri…budinca aia si indulcitorul ala lichid…bleah…ma lasi? mai bine o prajitura buna cu ingrediente sanatoase si mancat foarte putin ca sa nu te ingrasi…

    1. Si ma rog, de cand zaharul este sanatos ? Ce vitamine contine zaharul? Si faina alba cu ce contribuie la sanatate? Pana la urma este problema fiecaruia ce mananca…ideal ar fi sa nu mancam deloc dulce, dar cine poate ?

      Arata f bine prajitura, chiar o s-o incerc si o sa vin cu poze.
      Multumim!

    2. Anonim nu te obliga nimeni sa mananci asa ceva, eu am pus reteta pentru cei care au nevoie de idei pentru aceasta dieta. Fiecare alege ce vrea sa manance!
      Nu e nimeni in masura sa judece o dieta sau o alegere 🙂

  7. Hi there, I log on to your blogs on a regular basis.
    Your writing style is awesome, keep doing what you're doing!

    my blog; rochii mireasa ()

  8. It's actually a nice and helpful piece of info. I am satisfied that you simply shared this helpful info with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

    My web page :: rochii

  9. Hi there I am so happy I found your webpage, I really
    found you by accident, while I was researching on Aol for something else,
    Anyhow I am here now and would just like to say many thanks for a incredible post and a all round enjoyable
    blog (I also love the theme/design), I don't have time to go through it all at the minute but I have bookmarked it and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back to read more, Please do keep up the excellent job.

    Feel free to visit my web blog – rochii de mireasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *