Tiramisu la pahar, Dukan

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Deserturile la pahar sunt slabiciunea mea! 
     De cand am descoperit aceasta forma de prezentare, am exploatat-o la maxim šŸ™‚ Imi place pentru ca este elegant, usor de servit si fiecare are portia lui šŸ™‚
     Astazi va arat varianta mea de Tiramisu Dukan, cu piscoturi facute din tarate si amidon. A fost bun, aromat si foarte usor de facut šŸ™‚ 
  Chiar daca nu tineti dieta il puteti prepara, e un desert dietetic si nu are atat de multe calorii precum cel clasic.


        

  • Dieta Dukan
  • Perioada: Croziera (PP SI PL), Consolidare
  • Alimente tolerate: amidon si cacao 
  • 4 Portii (pahare)

Piscoturi:
(24-28 buc)
3 albusuri
1 ou
8 linguri tarate de ovaz macinate
2 linguri amidon
1 lingurita praf de copt
4 linguri indulcitor
1 lingurita esenta de vanilie
Crema:
2 galbenusuri
2 linguri amidon
200 ml lapte
300 g branza (0,1%grasime)
4 linguri indulcitor
2 albusuri
1 lingurita esenta de cafea/vanilie

200 ml cafea
indulcitor

1 lingurita cacao degresata(11%grasime)

Mod de preparare:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se lasa deoparte. Galbenusul se mixeaza cu indulcitorul si vanilia, apoi se adauga taratele macinate amestecate cu amidonul si praful de copt si se omogenizeaza.
Se incorporeaza albusurile cu o spatula, amestecand usor pentru a nu se lasa spuma.
Compozitia se pune intr-un posh prevazut cu un capat rotund(puneti capatul, apoi strangeti cu un cleste, asezati intr-un pahar inalt si turnati amestecul). Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se spriteaza piscoturile. Se coc pentru 12 minute, in cuptorul preincalzit. 

 Daca vi se pare greu sa faceti piscoturile turnati compozitia intr-o tava si dupa coacere taiati in bucati blatul obtinut.
Acestea sunt gata cand incep sa isi schimbe culoarea si sunt tari la atingere.

Se lasa sa se raceasca pe un gratar.

Crema:

Galbenusurile se mixeaza cu indulcitorul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga amidonul si vanilia. Peste acest amestec se toarna laptele caldut si se amesteca bine. Se pune intr-o cratita pe foc mic si se amesteca incontinuu pana se ingroase ca o budinca. 
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, cand sunt spuma tare incepeti sa adaugati cate o lingura de branza, mixand incontinuu. O sa obtineti o crema densa si lucioasa. 
Crema de albus se amesteca cu budinca.

In patru pahare se rup cate doua piscoturi si se pune deasupra cate o lingura de cafea indulcita, apoi un strat de crema, piscoturi insiropate, crema, piscoturi insiropate, crema. In total o sa aveti 3 straturi de piscot si 3 de crema.

Deasupra se pudreaza putina cacao degresata.
Se lasa la frigider cel putin o ora, apoi se serveste. 

You may also like

7 comentarii

  1. Love it, love it, love it! Si mie imi plac la nebunie deserturile la pahar. Prima mea postare pe blog a fost un desert in pahar, de fapt asta a fost scopul meu principal cand mi-am facut blog, insa pe parcurs m-au tentat si altele si am cam deviat šŸ™‚

  2. abia astept sa intru in croaziera sa incerc reteta asta:X Mi-e chiar dor atat de tiramisu cat si de orice fel de desert rece. Iar prezentarea, ai dreptate, este foarte atragatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *