Cheesecake cu fructe de padure

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

           Cheesecake-ul acesta l-am facut pentru masa de Craciun, dar nu vroiam sa il mai postez pentru ca nu are poze prea reusite ­čÖé

          M-am gandit totusi ca vreti o idee pentru a ├«nlocui pasca traditionala, in caz ca nu vreti sa framantati ­čÖé

 E simplu de facut, rapid si de efect. Puteti sa folositi orice fructe doriti ­čÖé

Ingrediente:
Blat:
200 g biscuiti
150 g unt
2 linguri cacao
2 linguri zahar pudra

Umplutura:
800 g crema de branza
3 oua
50 ml frisca lichida
200 g zahar
1 lingurita esenta de vanilie
3 linguri amidon
colorant rosu
100 g afine
400 g fructe de padure
4 linguri zahar
1 lingurita amidon
Mod de preparare:
Blat:
 Biscuitii
se macina in robotul de bucatarie sau se pun intr-o punga groasa si se
piseaza cu sucitorul. Pesmetul obtinut se amesteca cu cacaua, zaharul
pudra si se toarna untul topit. Amestecul obtinut se pune in tava
tapetata cu hartie de copt(la baza) si unsa cu unt pe margini si se
preseaza cu un pahar. Pe margine se formeaza o bordura de 1-2 cm de
biscuiti. Se da la rece.
Umplutura:
Ouale
se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga crema
de branza, frisca lichida, esenta de vanilie si se omogenizeaza. La sfarsit se
cerne amidonul si se incorporeaza in compozitie. Din umplutura se opresc cateva linguri care se amesteca cu un varf de cutit de colorant rosu si cu zeama de la fructele de padure.
Umplutura
alba se toarna peste blat si deasupra se pun cateva afine, apoi se introduce in cuptorul preincalzit pentru 10 minute, la temperatura medie.  Dupa acest timp se scoate tava si se toarna umplutura colorata, niveland usor. Se baga dn noua la cuptor pentru 45-50 minute, la temperatura mica-mdeie. Se lasa tava in cuptor pana la
racire completa, apoi se transfera prajitura pe un platou si se baga la
rece.
 Sosul de fucte:
Fructele se pun impreuna cu zaharul si amidonul intr-o cratita si se amesteca usos cu o lingura de silicon sau de lemn; dupa ce prinde putina consistenta se da deoparte si se lasa sa se raceasca.
 Dupa ce este complet rece sepune sosul de fructe de padure si se pastreaza la rece pana la servire.

You may also like

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *