Cupcakes cu ciocolata, branza si caramel sarat

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn



De mult nu v-am mai rasfatat cu niste cupcakesi deliciosi, asa-i?
 Am incercat destul de multe combinatii si continui sa o fac, iar combinatia 
dintre ciocolata si caramel sarat nu putea sa lipseasca 🙂



     Daca mai punem la socoteala și crema de branza care a marmorat baza, atunci 
sunt cupcakesii perfecți 🙂 Nu ne putem dori mai mult de atat, avem o baza pufoasa 
cu gust de cheesecake și un frosting delicat și aromat.
  Si cum mai sunt doua zile pana la weekend, va recomand sa îi programați pe
 lista de „must do”.
 

Ingrediente:

2 oua
150 g zahar
50 g unt
50 ml lapte batut
100 g ciocolata
2 linguri cacao
100 g faina
5 g praf de copt
5 g bicarbonat de sodiu
Cheesecake:
100 g branza
1 ou
1 lingura amidon
esenta de vanilie
Frosting de caramel:
2 albusuri
80 g zahar
160 g unt
3 linguri caramel sarat
Mod de preparare:

             Ciocolata
rupta bucati se pune pe bain marie impreuna cu untul si se amesteca
pana se topesc si se omogenizeaza. Se ia de pe bain marie si se adauga
zaharul, apoi ouale, pe rand, pana se omogenizeaza totul. 

Faina se
amesteca cu cacaua, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si se cerne in compozitie; se amesteca cu un tel. Compozitia este destul de densa.

Toate ingredientele pentru cheesecake se ameseca cu un tel.
 

      In
foma pentru muffins se aseaza hartiute si se pune o lingurita de
aluat, apoi o lingurita de branza si din nou aluat (hartiuta trebuie sa fie umpluta doar 2/3 ).

    Se coc la foc mediu
pentru 12-15 minute(nu trbuie sa fie uscate). Se scoate tava din cuptor
si se lasa sa se raceasca.

Crema de bezea elvețiană:
         Intr-un
bol (de metal sau de sticla) se pun albusurile si zaharul si se
amesteca putin. Intr-o tava inalta se pune apa, nu multa pentru ca nu
trebuie sa atinga bolul. Cand fierbe se pune bolul deasupra si se
amesteca cu un tel incontinuu pana se dizolva zaharul in
totalitate(pentru a verifica asta se ia din albus intre degete si daca
nu se mai simt granulele inseamna ca e gata).
   Se
ia bolul de pe foc si se mixeaza la viteza maxima pana se raceste bolul
(si amestecul) si se transforma intr-o bezea tare si lucioasa.

       In
momentul in care bolul si amestecul sunt reci se adauga cate un cub de
unt (scos din frigider cu cateva ore inainte, trebuie sa fie moale); nu
se adauga un alt cub pana cand anteriorul nu este incorporat.

    La
un moment dat crema o sa fie moale, aproape lichida si cu aspect de
crema taiata, dar nu va faceti griji, isi revine imediat si se
transforma intr-o compozitie cremoasa.

  Dupa ce se termina cubuletele de unt se adauga caramelul si se mixeaza putin.

Crema
se pune intr-un posh cu un dui in capat si se decoreaza cupcakesii
raciti. Se poate pune putin sos caramel deasupra si alte decoratiuni.

You may also like

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *