Inghetata de ciocolata, pe bat/Chocolate Popsicles

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

          Vara ne bate la usa cu temperaturile ei ridicate asa ca din congelator 
nu trebuie sa lipseasca inghetata si cuburile de gheata ­čÖé

   Eu sunt fan inghetata asa ca o sa incerc toate combinatiile posibile 
vara aceasta. Dupa cum vedeti deja am inceput si abia e primavara ­čśŤ

Inghetata de fata este simpla de facut, dar neasteptat de buna si 
de cremoasa.

Mai multe retete de inghetata gasiti aici: Inghetata!

Ingrediente:
100 ml frisca lichida
300 g iaurt cremos
120 g zahar
100 g cicolata neagra
1/2 lingurita esenta de vanilie
Optional:
50 g ciocolata
50 ml frisca lichida
migdale/alune tocate
Mod de preparare:
Iaurtul
se amesteca cu zaharul si pastaia de vanilie. Cand zaharul este
dizolvat se adauga, treptat frisca lichida batand cu un tel sau un
mixer. La final se pune ciocolata topita si se ameste energic.
Compozitia obtinuta se pune in pahare de unica folosinta sau in forme speciale si se da la congelator. Cand este partial inghetata, se infig betele de lemn si se lasa la congelator. Pentru a desprinde ciocolata din forme se scufunda in apa calduta.
Se pot glazura cu ciocolata si apoi sa se presare alune/migdale tocate. Eu am glazurat doar partea de jos.

 

You may also like

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *