Prajitura cu iaurt si cafea, Dukan

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


         Pentru ca in ultima vreme am primit comentarii la retetele Dukan, prin care cititorii cer mai multe retete de acest gen, m-am gandit sa mai postez o 
reteta dulce, pentru a trece mai usor peste dieta ­čÖé
     
   Dukaneii mei sunt inca la dieta, unul a terminat aproape, iar celalalt mai 
are putin de dat jos, apoi consolidare.
         
           Din pacate timpl nu mai este un bun prieten si nu prea mai am timp de gatit, iar de fotografiat nici atat, asa ca postez din retete facute mai demult ­čÖé
              Prajitura de fata este foarte buna, chiar daca nu arata, va garantez ca o sa va placa ­čÖé
  • Dieta Dukan
  • Perioada: Croziera (PP SI PL), Consolidare
  • Alimente tolerate: amidon  
  • 3 portii
  • (se consuma in 3 zile de o persoana, cate o lingura de amidon/zi)
Ingrediente:
250 g iaurt (0,1%grasime)
2 oua
5 linguri indulcitor
3 linguri amidon (45 g)
1 lingurita praf de copt
1 plic cafea solubila
1 lingura apa
Mod de preparare:
         Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare; se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza cu indulcitorul, apoi se adauga iaurtul si cafeaua dizolvata intr-o lingura cu apa; amidonul se amesteca cu praful de cop si se incorporeaza in crema de galbenus si iaurt. La sfarsit se incorporeaza albusurile batute spuma, avand grija sa nu ramana nori de albus, dar nici sa nu se lase.
        O tava(20×10 cm, dar e bine sa fie mai inalta, daca nu este atunci lasati hartia de copt mai mult deasupra tavii, in felul asta inaltati tava) se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia. 
         Tava se introduce in cuptorul preincalzit, dedesubt se aseaza o tava sau oala cu apa si se coace pentru 40-45 minute. La cuptor se umfla foarte mult, de aceea trebuie o tava inalta. Partea de sus este pufoasa si se datoreaza albusului si amidonului, iar partea de jos este o crema.

You may also like

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *