Tarta cu ciocolata

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Cu toate ca am avut o saptamana grea, fara prea mult chef de gatit, am pregatit 
o tarta cu ciocolata delicioasa. 
Visam la ea de mult timp, dar mereu a intervenit altceva. De data aceasta neavand altceva in minte am pregatit aceasta tarta, extrem de buna si consistenta. Nu iti permite sa mananci mai mult de o feliuta 🙂

       
Din pacate timpul meu este extrem de limitat, asa ca o sa am o mica pauza pe blog, o sa postez mai rar, dar sper ca la un moment dat sa revin. Oricum aveam de gand sa imi iau o pauza pentru ca ma simt usor stinghera in aceasta lumea a bloggerilor; simt ca sunt din ce in ce mai multe rautati si „bisericute”, iar acest lucru nu imi place, nu mi-a placut niciodata 🙁

Sa ne revedem cu bine, sper sa fie curand!



ENJOY THE LIFE!!


♥
♥
♥
Ingrediente:
Aluat:
150 g faina
50 g unt
40 ml apa rece
1 galbenus
70 g zahar pudra
2 linguri cacao
1 praf de sare
esenta de vanilie
Crema:
250 g ciocolata
100 ml frisca
100 g zahar
1 lingura amidon
2 oua
esenta de vanilie

Mod de preparare:
Aluat:
        Toate ingredientele se pun in robotul de bucatarie cu accesoriul pentru framantat si se amesteca pana obtinem o bila de aluat. Se pune aluatul intr-o folie alimentara si se lasa 30 de minute la frigider.
Crema:

        Ciocolata rupta bucati se pune pe bain marie impreuna cu frisca lichida; cand se obtine o glazura omogena, se adauga zaharul si se trage deoparte. Se adauga ouale batute cu o furculita si se amesteca energic. La sfarsit se pune amidonul si esenta de vanilie.
     Amidonul se pune doar daca vreti sa aveti o crusta crocanta deasupra, daca nu, aunci renuntati la el.
        Bila de aluat se intinde intr-un cerc de 26-28 cm, apoi se aseaza intr-o tava rotunda cu diametru de 18 cm. Trebuie sa ramana marginile ridicate pe peretii formei de aprox. 2-3 cm. Se toarna crema de ciocolata si se introduce in cuptorul preincalzit, pentru 20-25 minute.
        Cand este legata crema si aveti crusta crocanta, priti focul si lasati sa se raceasca. 

Se decoreaza cu frisca si fructe rosii sau se serveste cu inghetata de vanilie.

You may also like

3 comentarii

  1. Hei, Andreea, e trist ce spui tu aici, adica esti atat de buna in ceea ce faci si atat de multi oameni te apreciaza, incat ar fi pacat sa renunti la pasiunea ta doar pentru ca in lumea virtuala (ca si in cea reala de altfel) exista si oameni care nu merita luati in seama. Capul sus, mergi inainte, esti mai buna decat ei 🙂 Noi te sustinem!
    Mie imi plac atat de mult postarile tale, de fiecare data cand apare ceva nou citesc pe nerasuflate, iar pozele sunt o incantare pentru mine. Sper sa continui la fel de frumos ca pana acum. Mult succes in toate! :*

  2. Eu acum am vazut ce ai scris, Andreuta. Nu te supara, oamenii care te apreciaza pe tine si munca ta sunt multi si frumosi. Imi place tare mult si reteta si pozele, asa ca sa nu cumva sa incetezi sa ne mai bucuri cu ceea ce esti TU!
    Te imbratisez cu drag! Andi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *