Cake pops cu vanilie

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

                     Asta-seara vreau sa va inveselesc cu niste cake pops colorate si vesele. Sunt perfecte pentru cei mici, dar si pentru cei mari 🙂
      Acestea sunt intr-o culoare rece, dar puteti sa le facti in orice culoare 🙂
Va doresc o saptamana frumoasa si usoara!

Ingrediente:
3 oua
300 g zahar
180 g iaurt
110 g unt
250 g faina
10 g praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
+
3 linguri gem
2-3 linguri crema de branza
Glazura:
200 g ciocolata alba
100 ml frisca lichida
colorant(optional)
decoratiuni din zahar

Mod de preparare:

Blat:
Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga untul topit si iaurtul. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne in compozitia lichida. Se omogenizeaza cu o spatul, se adauga vanilia si se toarna amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace in jur de 40-45 minute, pana trece testul scobitorii.
Se lasa sa se raceasca, apoi se faramiteaza blatul si se amesteca cu 3 linguri gem (de care aveti) si 2 linguri crema de branza. Se amesteca bine si daca nu este legata compozitia se mai pune putina branza sau gem. Din compozitia obtinut se modeleza bilute de marime potrivita si se aseaza intr-o tava tapetata cu folie alimentara.
Glazura:
Ciocolata alba se pune pe bain marie si se topeste, apoi se adauga frisca licida si se omogenizeaza. Rezulta o glazura nci foarte lichida nici groasa, daca est nevoie mai dugati putina frisca. 
 Betisoarele
se trec prin ciocolata, cam un centimetru si jumatate si se infige in
mijlocul bilutei. Se baga tava cu betisoarele trecute prin ciocolata si
infipte in bilute la congelator si se lasa in jur de 10 minute, apoi se
scot.
Daca
ciocolata a inceput sa se intareasca o mai puneti pe aburi, cu focul
aprins, apoi se opreste si se lasa pe oala cu apa fierbinte.

Se
ia fiecare acadea si se trece prin ciocolata topita, se scutura de
marginea bolului pentru a elimina exccesul de ciocolata, apoi se infige
batul in polistiren. Se procedeaza la fel cu toate acadelele.
 Se
decoreaza cu ornamente din zahar sau ciocolata.

You may also like

8 comentarii

  1. Buna Andreea, arata super cake pops-urile tale dar am si eu doua intrebari: ce crema de branza ai folosit? Si cam cate buc ti au iesit din cantitatile de mai sus? Multumesc

  2. Buna,
    Nu ai precizat cand se pune colorant. In plus, eu de cate ori am pus ceva rece peste ciocolata topita, inclusiv frisca, s-a ingrosat si nu am mai avut ce face cu ea.
    si colorant de care fel ai folosit?
    Multumesc

    1. Colorantul se pune la sfârșit. Pui frisca lichida, lasi bolul la bain marie si continui sa amesteci usor pana o incorporezi. Ozsa rezulte o glazura lucioasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *