Tort de inghetata cu bownie si caramel

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

 





Caldura mare zilele acestea si cred ca este doar inceputul 🙁
            Eu nu sunt fan vara, dar din cand in cand o mai pacalesc cu o inghetata racoritoare si cremoasa.
               Cred ca este una dintre cele mai cremoase inghetate si cea mai buna, mai ales 
ca are ingredientul meu preferat:
 caramelul!
              Cred ca si voua va place caramelul, iar daca nu va place eu zic sa mai incercati si aceasta reteta 
si va asigur ca o sa va cucereasca 🙂


Ingrediente:
5 galbenusuri
300 g zahar
600 ml lapte
4 linguri amidon
300 ml frisca lichida
1 portie caramel (reteta o gasiti aici)
3 bucati brownie (fara frosting)

Atata de cremoasa…

Mod de preparare:
        Galbenusurile
se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se dizolva si totul se transforma
intr-o compozitie cremoasa. Se adauga amidonul si esenta de vanilie.
             Laptele
incalzit se pune peste crema de oua si se omogenizeaza, apoi se toarna
intr-o cratita. Cratita se pune pe foc mic si se amesteca incontinuu cu
un tel, pana se ingroase, apoi se ia de pe foc si se lasa sa se
raceasca. Se adauga 2/3 din caramelul caldut si se amesteca bine.
         Frisca
se bate spuma tare si se amesteca cu crema racita. Crema obtinuta se pune intr-un bol si se lasa la congelator aproximativ o oa, apoi se scoate si se amesteca bine.
     O tava se tapeteaza cu folie alimentara si se toarna 1/3 din compozitia, bucati de brownie si putin carmel, apoi se continua la fel pana se termina inghetata, brownie si caramelul; se niveleaza si se baga in
congelator pentru 2-3 ore.
         Cand este complet inghetata se rastoarna pe un platou si se decoreaza cu frisca, caramel si faramituri de brownie.

Pofta buna!

You may also like

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *