Cosulete cu mousse de ciocolata si dulceata de visine

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

 

Cosulete cu mousse de ciocolata
           In fiecare zi visez la ceva dulce, dar din ce in ce mai des nu reusesc sa pregatesc nimic din cauza lipsei de timp 🙁 De fiecare data ma gandesc la deserturi rapide 🙂 Asa a luat nastere si aceasta, un desert rafinat si usor de facut.

        De cand am primit forma castigata (multumesc) ma tot gandesc ce combinatie sa fac si asa s-a nascut combinatia dintre mousse de ciocolata fin si dulceata de visine, acrisoara si aromata. 
O combinatie perfecta!

Ingrediente:

3 galbenusuri

200 g zahar

200 ml lapte

150 g ciocolata

vanilie

2 albusuri

300 ml frisca

5 g gelatina

1 borcan dulceata de visine

zmeura

Cosulete cu mousse de ciocolata

 

Cosulete:

250 ciocolata (52% grasime)


Cosulete cu mousse de ciocolata

 

Mod de preparare:

Cosulete:

      Ciocolata se topeste pe bain marie, fara niciun adaos, doar ciocolata. Se amesteca constant pana este omogena, apoi se toarna cate o lingura in forma mare, se repartizeaza cu o lingurita pe peretii formei, apoi se pune forma mica si se preseaza.

       Se lasa 5-7 minute la congelator, apoi se scoate si cu grija, scoateti cosuletele din forma.

Daca nu aveti forma puteti sa faceti cosulete in hartii de muffins/

Mousse de ciocolata:

          Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se ttransforma intr-o compozitie cremoasa, apoi se adauga laptele si vanilia. Se pune intr-un bol pe bain marie si se amesteca incontinuu pana se ingroase putin, apoi se adauga ciocolata topita si se continua amestecarea.

 Cand ciocolata este complet incorporata in crema de oua, se ia bolul si se pune deoparte.

      Gelatina se pune in 3 linguri de apa rece si se lasa 5 minute. Se pune la mw pentru cateva secunde, apoi se incorporeaza in amestecul de ciocolata.

Albsurile se bat cu un praf de sare pana se transforma in spuma.

         Frisca se bate spuma tare si se lasa deoparte. Dupa ce amestecul de ciocolata se racoreste (il lasati 10 minute la frigider) se incorporeaza bezeaua si frisca batuta si se amesteca cu o spatula de silicon, in pale.

         In fiecare cosulet se pune cate o lingurita cu dulceata de vinsine, o lingura de mousse si se pune la frigider. Cand se intareste putin mousse-ul se decoreaza cu dulceata de visine si zmeura sau ciocolata.

Din mousse am umplut 6 cosulete si doua pahare (in pahare am asezat un strat de dulceata, unul de mousse si tot asa.

Salvează

Salvează

You may also like

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *