Rulada cu ciocolata si cafea Dukan

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn



         In ultima vreme am lipsit din peisaj, dar incerc sa revin la vechile pasiuni, mai ales la „Pasiune pentru bucatarie” ­čÖé  Am nevoie de putin timp sa ma acomodez cu noul stil de viata, cu job si alte responsabilitati, dar promit (mie, in primul rand) ca o sa imi gasesc timp si pentru gatit.

      M-am gandit sa postez o reteta Dukan, ratacita printre alte postari nefinalizate, in speranta ca poate inspira pe cineva ­čÖé

        Este  foarte buna chiar si pentru cei care nu sunt la dieta, mie mi-a placut mult ­čÖé

  • Dieta Dukan
  • Perioada: Croziera (PP SI PL), Consolidare
  • Alimente tolerate: amidon si cacao
  • 4 Portii (se consuma in 4 zile de o singura persoana, 2 felii/zi )


Ingrediente:
(8 felii)
Blat:
4 oua
4 linguri indulcitor lichid
4 linguri lapte
8 linguri tarate de ovaz macinate
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita ness
esenta de vanilie
Crema:
1 plic budinca de ciocolata Dr. Oetker
350 ml lapte
3 linguri indulcitor lichid
1/2 lingurita ness
7 g gelatina

Mod de preparare:

Blat:
          Ouale se separa; albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu indulcitorul 2-3 mnute, apoi se adauga laptele, vanilia si nessul. Taratele de ovaz se maruntesc in robotul de bucatarie sau in rasnita de cafea si se amesteca cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu. 
  In compozitia lichida se pun taratele, se amestca si se lasa cateva minute sa se odihneasca; la sfarsit se incorporeaza albusurile batute spuma.
       Tava cuptorului se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia, se niveleaza si se coace pentru 12-15 minute. 
      Foaia de rulada se ia impreuna cu hartia de copt din tava si se pune cu fata in jos pe o alta hartie de copt sau una de silicon, se dezlipeste hartia si se ruleaza cu grija. Se lasa sa se raceasca.
Crema:
       Praful de budinca se amesteca cu laptele caldut, indulcitorul si nessul, se pune amestcul intr-o cratita si se aseaza pe flacara mica. Se amesteca incontinuu pana se ingroase. Se da deoparte. Gelatina hidratata timp de cateva minute in apa rece se dizolva la microunde sau pe bain marie si se incorporeaza in crema. Se lasa sa se raceasc putin, amesecand din cand in cand.
      Foaia de rulada se desface, se pune crema si se niveleaza pe toata suprafata. Se ruleaza cat mai strans cu putina, se infasoara in hartia de copt si se lasa sa se raceasca.
Se serveste dupa cel putin o ora de stat la frigider.
      Rulada se consuma in patru zile de o singura persoana pentru a nu depasi cantitatea de tarate de ovaz!

Pofta buna!

You may also like

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *