Kremsnit sau Cremes

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Astazi va prezint prajitura mea preferata: kremsnitul! 
Castiga detasat in fata oricarei prajituri, chiar daca este vorba de una cu ciocolata ­čÖé
┬á┬á┬á Nu o pregatesc foarte des pentru ca nu ma pot abtine sa nu o mananc, asa ca o fac cam o data pe an ­čÖé

Daca doriti puteti sa pregatiti foietajul in casa, eu din pacate, nu am suficient timp sa il pregatesc, asa ca apelez la cel din comert .

E bun si asa, o data pe an merge ­čÖé
Kremsnit sau Cremes

 

Kremsnit sau Cremes

 

Ingrediente:
 Kremsnit sau Cremes
800 g foietaj
6 galbenusuri
250 g zahar
500 ml lapte
5 linguri amidon
esenta de vanilie/pastaie de vanilie
15 g gelatina
600 ml frisca
Mod de preparare:
Foietajul se lasa sa se decongeleze. Cuptorul se preincalzeste; O tava se tapeteaza cu hartie de cops si se pune prima foaie de foietaj, se coace la foc mare pana este aurie pe margini, apoi se scoate pe un gratar si se coace cealalta foaie.
Crema:
Laptele se pune impreuna cu extractul de vanilie, intr-o cratita, si se incalzeste. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se dizolva si ouale devin cremoase, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Laptele incalzit se toarna, in fir subtire, peste crema de oua si se amesteca bine. Compozitia obtinuta se pune din nou in cratita si se se pune pe flacara mica; se amsteca incontinuu cu un tel pana se ingroase ca o budinca, apoi se opreste focul si se adaugao lingurita de unt.
Gelatina se hidrateaza in 3 linguri cu apa rece, apoi se dizolva la microunde si se pune in budinca.
Cand budinca este rece se amesteca cu 350 ml de frisca batuta spuma.
Intr-o tava se aseaza o foaie de foietaj, crema de vanilie si se niveleaza; se da la frigider pentru 30 de minute, apoi se intinde frisca ramasa si se presara deasupra firimiturile din cealalta foaie. Puteti sa taiati foaia in patratele cat o portie de prajitura si se le asezati peste frisca.
Se serveste rece.
Kremsnit sau Cremes

 

Salveaz─â

You may also like

5 comentarii

  1. mmm o bunatate. O facea des bunica sotului meu si iesea super, dar nu am indraznit niciodata pentru ca mi se parea greu. Cum ai prezentat tu reteta pare ca as fi si eu in stare sa o fac. Multumim pentru idei ­čÖé chiar nu stiam ce sa fac de papa bun ­čÖé

  2. Te rog, poti sa imi spui ce dimensiuni are tava pe care ai folosit-o? Si la ce temperatura ai copt aluatul, ce ├«nseamn─â mai exact foc mare si pentru cate minute? N-am mai folosit niciodat─â aluat foietaj si nu vreau sa dau gres, as ├«ncerca in weekend reteta! Mul╚Ťumesc mult!

    1. Am copt in tava mare a aragazului. 800 g aluat foietaj din comert inseamna doua foi (sunt deja taiate).
      Foc mare inseamna cea mai mare treapta de la aragazul traditional, iar mic cea mai mica.
      La cuptor electric mare fiind 200-220 grade, iar mica undeva la 160-170.
      Bafta!

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *