Prajitura cu prune

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Prajitura cu prune


            Daca tot este toamna si prunele sunt vedetele sezonului, va propun o prajitura rapida cu prune, simpla si delicioasa 🙂
       Cu gandul la copilarie am pregatit acest „pandispan” cu prune pe care vi-l recomand in acest weekend!

Ingrediente:
150 g unt
200 g zahar
4 oua
50 ml lapte
250 g faina
10 g praf de copt
esenta de rom
400 g prune
100 g zahar
1 lingura unt
Mod de preparare:
Untul moale se mizxeaza cu zaharul pana devine spumos, apoi se adauga ouale, pe  rand si se mixeaza pana se omogenizeaza totul. Se adauga laptele si se amesteca. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne in compozitie. Se amesteca cu o spatula pana se incorporeaza perfect.
Prunele taiate in jumatati se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si untul si se amesteca pana ce zaharul se dizolva si imbraca prunele in sos. Prunele se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se toarna sosul deasupra, apoi bse pune compozitia pe ntru blat; se intinde cu spatula. Se coace timp de 40-45 minute, la temperatura medie. Se lasa sa se racoresca, apoi se rastoarna, se taie si se pudreaza cu zahar. 

Weekend placut !

 

 

 

Salvează

You may also like

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *