Chec cu lapte batut si cacao/ Cocoa and buttermilk bundt cake

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Chec cu lapte batut si cacao

 

Chec cu lapte batut si cacao
       Astazi vreau sa va dau cea mai buna reteta de chec, pufos, simplu si absolut delicios 🙂
      Chiar daca am vrut sa fie altceva, ma bucur ca a iesit asa pentru ce e cel mai bun dintre toate checurile mancate pana acum 🙂

 

Iata si reteta:

Ingrediente:
150 g unt
220 g zahar
4 oua
200 ml lapte batut
200 g faina
1 lingurita praf de copt
1 linguritabicarbonat de sodiu
2 linguri cacao
esenta vanilie/rom
Glazura:
100 g ciocolata
50 g unt gras
Mod de preparare:
Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine spumos, apoi se adauga, pe rand, ouale, amestecand bine dupa fiecare. Se adauga laptele batut si esenta si se omogenizeaza.
Faina se amesteca cu praful de copt, cacaua si bicarbonatul de sodiu si se pune in compozitia lichida. Se amesteca cu un tel sau o paleta pana la incorporare.
O forma rotunda de chec se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina pe toti peretii, apoi se pune compozitia. Se coace 30-35 minute, la foc mediu. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se rastoarna pe o farfurie, se toarna glazura si se decoreaza cu floricele din pasta de zahar (optional).


TIPS:
-folositi unt gras(80% grasime)
-nu amestecati prea mult dupa ce ati pus faina 
-nu il uitati prea mult in cuptor, astfel se va usca

Chec cu lapte batut si cacao

 

Salvează

You may also like

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *