Gofre cu ciocolata si caramel

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


           Saptamana trecuta am gasit o frma prin camara si mi-am zis sa o pun la treaba ­čÖé Dar ce sa fac cu ea?! Gofre dulci sau saratele? Cum ador dulciurile, am ├«nclinat spre gofre.
       Nu puteam sa le las simple, asa ca am facut un sos caramel delicios, usor sarat si ganache de ciocolata. 
Combinatia e perfecta!

Va las pe voi sa le incercati si sa imi spuneti parerea voastra ­čÖé
Weekend de poveste!
ÔÖą

Ingrediente:
Gofre:
100 g unt
2 oua
100 g zahar pudra
250 g faina
1/2 lingurita praf de copt
rom
1/2 ceasca nuci macinate
Ganache de ciocolata:
100 g ciocolata
 70 ml frica
2 linguri zahar
Toate ingredientele se pun in robotul de bucatarie si se mixeaza pana obtineti o bila de aluat. Aluatul il puneti in folie alimentara si il lasati la rece.
Forma de copt se pune pe flacara pentru 5-10 minute. Din aluat se rup bucate;e si se formeaza bile. Fiecare bila se aseaza in mijloccul formei si se inchide aducand cealalta parte a presei. Se coace pe ambele parti pentru 1-2 minute.
Odata ce se incinge forma, aluatul se coace mult mai repede.
Ciocolata rupta bucati se pune intr-o
cratita cu 200 ml frisca lichida si se pune pe foc mic, pana se topeste
ciocolata. Glazura obtinuta se lasa sa se racoreasca, apoi se lasa la
frigider pentru 2 ore. Dupa ce a stat la rece se mixeaza bine.

Se lipesc gofrele cu ganache de ciocolata, doua cate doua. Se pot glazura sau se pot lasa simple. 

You may also like

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *