Bezele de Craciun

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

       cu ganache de ciocolata

 

 
De cand am facut Pavlova asta, m-am tot gandit sa fac bezele, dar imi era 
teama ca nu o sa imi reuseasca a doua oara bezeaua.
 
           Aseara aveam chef sa pozez ceva, asa ca am zis sa incerc sa fac bezele, sperand
 sa imi iasa perfecte si asa a fost.
 
Cred ca tot secretul sta in mixarea indelungata si rabdare.
       Am facut bezele perfecte, cu iz de Craciun si le-am lipit cate doua cu o crema ganache.
     Abia astept sa le repet din nou de sarbatori si sa le daruiesc, frumos ambalate 🙂
 
Voi cum stati la capitolul „bezea”?
 
Ingrediente:
(14 bezele)
1 albus
45g zahar fin
2 lingurite zahar pudra
1 varf de cutit cream of tartar
1/2 lingurita esenta de vanilie
Crema:
100 g ciocolata
70 ml frisca lichida
2 linguri zahar
Mod de preparare:
Se porneste cuptorul pe treapta cea mai mica.

           Albusul se bate cu un praf de sare si cream of tartar pana se intaresc, apoi se adauga treptat, cate o lingura de zahar, mixand incontinuu. Rezulta o spuma
lucioasa si densa. Este gata atunci cand tot zaharul este dizolvat (am mixat cam 15 minute cu un mixer manual). Se
adauga  esenta de vanilie si se omogenizeaza. La sfarsit se adauga zaharul pudra, in doua transe, amestecand cu o lingura de metal.
O tava se tapeteaza cu hartie de copt; intr-un sac cu un dui, pe margine (in interiorul sacului) se pune cu o scobitoare colorant gel, rosu, apoi se pune  bezeaua.

      Se fac rozete in tava si introduce in cuptorul preincalzit, la cea mai mica temperatura (100 grade C daca aveti cuptor electric) si usa intredeschisa (se pune o lingura de lemn si astfel ramane exact cat
trebuie), timp de 70-90 minute. Incercati sa nu faceti curent in bucatarie in acest timp, pentru ca se creeaza temperatura necesara in toata bucataria si ea se usuca cat trebuie. 
 
Bezeaua trebuie sa fie alba si tare la atingere. Daca loviti cu o lingura suna a gol 🙂
Crema ganache:
Ciocolata tocata se amesteca cu frisca lichida incalzita si zaharul, si se amesteca pana se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza pana devine spumoasa. Puteti adauga ce arome doriti.
 Crema se pune intr-un pos si se spriteaza pe jumatate din cantitatea de bezele si se lipesc cu cealalta jumatate.

 

 

Salvează

Salvează

Salvează

You may also like

4 comentarii

    1. Mihaela pe piata exista un zahar mai fin, tos, dar cu granule mai micute si unul mai grunjos. Pe noi ne ajuta asta mai fin pentru ca se dizolva mai repede, dar obligatoriu 🙂

  1. Sunt splendide bezelele ,Andreea iar fotografiile minunate.Continua cu ceea ce faci,o faci foarte bine iar talentul si pasiunea sunt de apreciat.Te pup ! :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *