Biscuiti cu bezea si gem/ Non Plus Ultra

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Biscuiti cu bezea si gem
Biscuiti cu bezea si gem
Biscuitii copilariei, cunoscuti sub denumirea de Non Plus Ultra.
Biscuiti cu bezea si gem

 

          Cum am facut, mai nou, o pasiune pentru bezea, m-am gandit sa fac si acesti biscuiti fragezi, umpluti cu gem acrisor si acoperiti cu bezea crocanta.

Sunt migalosi si trebuie sa aveti rabdare cu bezaua, dar merita efortul.


Cred ca o sa fie o pata de culoare pe masa de Craciun.

 Ingrediente:
100 g unt moale
100 g zahar pudra
2 galbenusuri
300 g faina
5 g praf de copt
vanilie
Bezea:
  2 albusuri
90 g zahar fin
4lingurite zahar pudra
1 varf de cutit cream of tartar
1/2 lingurita esenta de vanilie+
200 g magiun de prune
(eu am folosit fara zahar)
Mod de preparare:
Biscuiti:
Untul se mixeaza cu zaharul pudra si galbenusurile, apoi se adauga faina amestecata cuu praful de copt. Se obtine un aluat ce poat fi modelat. Se intinde pe o planseta tapetata cu faina si se decupeaza cerculete.
Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.

Se porneste cuptorul pe treapta cea mai mica.
Albusurile se bate cu un praf de sare si cream of tartar pana se intaresc,
apoi se adauga treptat, cate o lingura de zahar, mixand incontinuu. Rezulta o spuma lucioasa si densa. Este gata atunci cand tot zaharul este dizolvat (am mixat cam 15 minute cu un mixer manual). Se adauga  esenta de vanilie si se omogenizeaza. La sfarsit se adauga zaharul pudra, in doua transe, amestecand cu o lingura de metal.

  Intr-un sac cu un dui, pe margine (in interiorul sacului) se pune cu o scobitoare colorant gel, rosu, apoi se pune  bezeaua.

      Peste biscuitii din tava se fac rozete si se introduce tava in cuptorul preincalzit, la cea
mai mica temperatura (100 grade C daca aveti cuptor electric) si usa intredeschisa (se pune o lingura de lemn si astfel ramane exact cat trebuie), timp de 70-90 minute.


Incercati sa nu faceti curent in bucatarie in acest timp, pentru ca se creeaza temperatura necesara in toata bucataria si ea se usuca cat trebuie. 

Bezeaua trebuie sa fie alba si tare la atingere. Daca loviti cu o lingura suna a gol 🙂
P.S:
1.
          Eu am facut toata bezeaua, din doua albusuri, dar daca nu aveti un cuptor electric in care se pot coace doua tavi fara probleme, atunci va sfatuiesc sa faceti doar dintr-un albus, sa coaceti o tava de biscuiti cu bezea, ii lasati sa se raceasca, apoi faceti a doua parte de bezea si coaceti in acelasi mod.In caz contrar, la a doua transa nu o sa mai obtineti o bezea frumoasa.2. 
Bezeaua o puteti lasa alba, nu este nevoie sa o colorati, eu am facut-o in spiritul Craciunului.

Biscuitii se lipesc doi cate doi, cu magiun de prune sau crema de ciocolata (daca asa preferati) si se tavalesc marginile prin nuca de cocos sau nuca maruntita.

 

Biscuiti cu bezea si gem
Biscuiti cu bezea si gem

 

Salvează

Salvează

You may also like

11 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *