O reteta clasica de brownie, perfecta pentru atunci cand ramaneti in pana de idei.
O negresa din asta umeda in interior, servita cu un sos potrivit va face viata
mai frumoasa 🙂
Ingrediente:
250 g ciocolata
150 g unt
300 g zahar
300 g zahar
150 g faina
4 oua
40 g cacao
Mod de preparare:
Ciocolata rupta bucati se pune pe bain marie impreuna cu untul si se amesteca pana se topesc si se omogenizeaza. Se ia de pe bain marie si se adauga zaharul, apoi ouale, pe rand, pana se omogenizeaza totul. Faina se amesteca cu cacaua si se cerne in compozitie; se amesteca cu un tel.
O tava se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se coace 30-35 minute in cuptorul preincalzit (trebuie sa fie putin
rumenita pe margine, dar moale in mijloc). Se opreste focul si se lasa
sa se raceasca, apoi se taie in bucati.
rumenita pe margine, dar moale in mijloc). Se opreste focul si se lasa
sa se raceasca, apoi se taie in bucati.
Se serveste simpla, cu ganache de ciocolata sau sos de caramel sarat.
9 comentarii
wow ce delicios arata!!!
Nu doar arata delicios, si este delicios! Prajitura mea preferata 😀
buna:) ce dimensiuni are tava?
Buna,
Aprox. 20×20 cm.
la ce temperature se coace??
Am cuptor traditional, foc mediu.
Eu am tinut la 180 grade 35 minute si a iesit minunata(dupa ce s-a odihnit putin bineinteles). Foarte usor de facut si nu trebuie sa stai cu ochii pe ea, poti bucatarii linistita pana e gata. Multumim de reteta 🙂
Am facut de cateva ori si pot sa spun ca de fiecare data mi.a iesit minunat… multumesc pentru reteta ^_^
Eu folosesc 200 g de unt, iar in rest reteta mea e la fel. Voi incerca si cu 150 g. Multumim pt reteta.