Crema de zahar ars/Crème caramel

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Crema de zahar ars/Crème caramel este cunoscuta de noi toti, unii o iubesc, altii o urasc. Se face rapid, necesita doar timp de coacere si de racire.

crema de zahar ars

 

crema de zahar ars

 

crema de zahar ars
 
In ultima vreme merg pe deserturile clasice!
Cine nu cunoaste crema de zahar ars?! 
Acest desert minunat si dulce de ti se strepezesc dintii, din care nu poti manca o portie imensa, o crema fina si imbibata cu sos dulce 🙂
Am facut-o de multe ori, dar reteta nu este pe blog, asa ca mai jos aveti reteta si poze graitoare.
 
Ingrediente:
(6 portii)
4 oua
4 linguri zahar
1 lingura rasa amidon
esenta de vanilie
400 ml lapte
+ 8 linguri zahar
Mod de preparare:
Cele opt linguri de zahar se pun intr-o cratita si se caramelizeaza la foc mic, apoi se tapeteaza fiecare vas cu zaharul topit (puteti sa folositi orice forma rezistenta la cuptor, chiar si cestile merg).
Ouale se mixeaza cu cele 4 linguri de zahar (am am ales sa le bat cu telul), apoi se adauga amidonul si esenta de vanilie. Se pune laptele si se omogenizeaza bine.
Compozitia se imparte in cele sase vase si se aseaza intr-o tava. In tava se pune apa cat sa ajunga pana la jumatatea formelor si se introduce in cuptorul preincalzit. Se coace aproximativ 45-60 minute, pana cand este gelatinoasa la atingere.
Se scoate din cuptor, se trece cu un cutit pe marginea formelor, apoi se lasa sa se raceasca. Se pastreaza la frigider pana la servire, cand se rastoarna pe farfurie si se serveste cu frisca sau simpla.

56

 

Love you all!

♥♥♥

 

Salvează

You may also like

3 comentarii

  1. ce pofta…………o voi face imediat, ma bucur ca nu intra multe oua, iubesc crema de zahar ars…………si eu reusesc sa mananc mult, mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *