Gogosi pufoase

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

 

Gogosi pufoase

 

Gogosi pufoase

 

       Ma gandesc la gogosi de cateva zile, asa ca ieri am zis ca trebuie neaparat sa ma apuc de framantat 🙂
        Am facut niste gogosi pufoase, unele simple, altele cu nutella sau gem si unele ineluse.
       Va las si voua reteta poate profitati de vreme si va apucati de facut gogosi.
Ingrediente:
800 g faina+100 g
70 g unt
150 ml apa calduta
250 ml lapte caldut
2 oua
120 g zahar
40 g drojdie proaspata
esenta de rom/vanilie
coaja rasa de lamaie/portocala
 Mod de preparare:
     Drojdia
se dizolva in apa calduta cu o lingurita de zahar si se lasa 10 minute sa dospeasca.

Ouale se amesteca cu zaharul, laptele, apa, untul topit si aromele. Se adaga si drojdia crescuta si se amesteca. Intr-un bol incapator se pune faina si se pune amestecul lichid in mijloc.

        Se framanta un aluatul (acesta nu trebuie sa fie lipicios) si se lasa intr-un loc calduros pana si dubleaza volumul.
         Se untinde aluatul pe masa infainata, se decupeaza cerculete si se lasa sa creasca pe masa de lucru 10-15 minute (acest pas este foarte important daca vreti sa aveti niste gogosi pufoase si nu goale in interior).
       Intr-o cratita se pune ulei si se incinge bine; Se pun gogosile si se rumenesc pe ambele parti, se scot pe hartie absorbanta, apoi se tavalesc prin zahar pudra.
Gogosi pufoase

 

 

 

Salvează

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *