Batoane Snickers Homemade

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Batoane Snickers
Batoane Snickers
 
         Nu’s chiar batoane Snickers, dar se apropie foarte mult de realitate si sunt mult mai usor de facut decat cele clasice. Eu am inlocuit „crema” cu un blat de biscuit extrem de pufos, iar rezultatul a fost perfect.        Batoanele sunt dulci, dar nu exagerat deoarece baza nu este foarte dulce, iar glazura este de ciocolata neagra.

         Se pastreaza foarte bine in cutii inchise etans, pentru mai mult timp si sunt numai bune de consumat, in cantitate mica, cand va este pofta de ceva dulce 🙂

Eu zic sa le puneti pe lista de must do in weekendul care se apropie.

Ingredinte:
Baza:
100 g unt
100 g zahar pudra
200 g faina
5 g praf de copt
1 galbenus
2-3 linguri apa rece
Caramel:
250 g zahar
3 linguri apa
70 g unt
70 ml frisca lichida (30%grasime)
150 g alune
Glazura:
200 g ciocolata
50 ml frisca lichida
Baza:
Zaharul pudra se amesteca cu faina si praful de copt. Untul se taie cubulete si se pune intr-un bol, se adauga amestecul uscat si se framanta usor, apoi se adauga galbenusul si putin cate putin din apa rece, pana se leaga aluatul.
Se lasa 15 minute la frigider.
Se intinde intr-un dreptungi si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, se introduce in cuptorul preincalzit si se coace 15-20 minute sau pana gand este usor rumenit pe margine.
Caramel:
Zaharul si apa se pun intr-o cratita si se topesc pe foc mediu; se lasa pana cand zaharul incepe sa se inchida la culoare si apar bule deasupra; in acest moment se pune untul taiat cubulete. Cand untul este topit si incorporat se adauga frisca lichida si se amesteca bine. Se da intr-un clocot si se lasa sa se raceasca.
Peste baza racita se toarna caramelul amestecat cu alunele si se pune la frigider pentru cel putin o ora, apoi se scoate si se taie in dreptunghiuri de marimea dorita.
Ciocolata se topeste pe bain marie, se adauga frisca lichida si se omogenizeaza,
Dreptunghiurile se glazureaza si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la teperatura camerei pana incepe sa se intareasca glzura, apoi se transfera la frigider.

 

Batoane Snickers

Salvează

You may also like

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *