Cornuri pufoase cu gem/ciocolata

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Cornuri pufoase cu gem/ciocolata

Cornuri pufoase cu gem/ciocolata


        In ultima vreme tot fac aluaturi dulci sau sarate, printre care si aceste cornuri extrem de pufoase.

         Le-am facut intr-o seara cand aveam pofta de ceva dulce. Au fost devorate rapid si apreciate.

Se fac destul de usor si se pastreaza bine 2-3 zile, desi sunt delicioase calde.
 
       Eu le-am umplut atat cu ciocolata cat si cu marmelada de caise, iar deasupra am „aruncat” migdale tocate. 
    Merita pregatite pentru micul dejun sau ca desert pentru o duminica frumoasa in familie!

 

Aluat:
2 oua
120 g unt
250 ml lapte
25 g drojdie
4 lg zahar
600 g faina
esenta de vanilie
coaja rasa de portocala/lamaie
+
50 g unt topit si racit
1 galbenus
2 linguri lapte
Nutella
marmelada de caise
Mod de preparare:
    Laptele se incalzeste intr-o cratita(foarte putin, nu fiert), apoi se adauga zaharul si drojdia si se amesteca bine. Se lasa sa dospeasca 10 minute.
Ouale se amesteca cu untul topit si aromele, apoi se pune in compozitia dospita.
Faina se pune intr-un bol incapator, se face o adancitura in centru si se pune amestecul lichid. Se framanta 5 minute, apoi se lasa la dospit intr-un loc cald.
Aluatul dospit se rastoarna pe masa infainata, se intinde intr-o foaie de aproximativ 0,5cm grosime, se unge cu untul racit, apoi se impatureste(precum in poza) si se intinde din nou intr-un dreptunghi.
(poza e de la un preparat mai vechi, am pus-o sa intelegeti tehnica de impachetare, sinura diferenta este ca foaia noastra trebuie sa fie mult mai subtire)
Se repeta de doua ori impaturirea, fara a mai unge cu unt, apoi se imparte in trei dreptunghiuri si se taie in triunghiuri.
Se umplu cu gem/nutella, se ruleaza strans, se aseza in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa 10 minute sa dospeasca. Se ung cu amestecul de galbenus si lapte si se coc aproximativ 25 minute, la temperatura medie, pana se rumenesc deasupra.
 Daca coaceti doua tavi in acelasi timp, la jumatatea timpului le schimbati intre ele.

 

Cornuri pufoase cu gem/ciocolata

 

Cornuri pufoase cu gem/ciocolata

Salvează

You may also like

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *