Va place dovleacul?
Mie imi place dovleacul copt si prajiturile cu dovleac, dar nici nu ma gandesc sa il incerc in combinatia sarata!
Poate ca pierd ceva extraordinar, dar mi-am format deja ideea ca el e dulce si nu pot sa il asociez cu ceva sarat.
Stiu ca exista supe, salate si multe alte feluri de mancare cu dovleac, dar eu zic pas…
Prefer sa il folosesc in prajituri 🙂
De data aceasta am ales sa fac o placinta, un desert clasic, care aminteste tuturor de copilarie, de momentele cand in bucatarie mirosea a scortisoara si in pauzele de joc “furam” cate o bucatica 🙂
E aromata si frageda, buna calda, dar mult mai buna rece.
Se pastreaza foarte bine cateva zile in pungi de hartie.
moale, esenta de vanilie, laptele si smantana. Se omogenizeaza si se adauga amestecul de
faina si praf de copt. Trebuie sa obtineti un aluat maleabil si
nelipicios.
Se pudreaza cu zahar si se lasa sa se raceasca complet, apoi se proportioneaza. Eu am taiat-o cand era calduta 🙂