Placinte cu branza, la tigaie

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

 

placinte cu branza, la tigaie
placinte cu branza, la tigaie


             Astazi am avut pofta de placinta cu branza asa ca am facut rapid  aceste placinte la tigaie, care au fost delicioase. Neaparat sa le mancati calde, astfel nu mai au farmec 🙂       Daca le vreti de post le puteti umple cu piure de cartofi sau chiar cu  magiun de prune.         Clar nu sunt dietetice pentru ca se foloseste destul ulei pentru uns, dar  merita sa ne rasfatam cu o placinta 🙂

Ingrediente:
500 g faina
300 ml apa
10 g praf de copt
1 lingura ulei
1lingurita sare
1 lingurita zahar
Umplutura:
350 g branza
marar
sare
piper
 
Mod de preparare:
Umplutura:
Branza se amesteca cu sare, piper si marar tocat. Puteti adauga si ceapa verde sau cascaval. Marge atat o branza cremoasa cat si una mai tare.
Aluat:
Fina se amesteca cu sarea, zaharul si praful de copt. In mijloc se face o adancitura si pune apa calduta si uleiul. Se framanta pana obtineti o bila de aluat.
Aluatul se imparte in 7 bile.
 Masa se unge cu ulei, la fel si mainile. Fiecare bila de aluat se intinde intr-un dreptunghi, se unge cu ulei si se impatureste ca in poza, apoi se intinde din nou, se pune umplutura in mijloc si se imatureste sub forma de cerc.
placinte cu branza, la tigaie

 

placinte cu branza, la tigaie
Se incinge o tigaie unsa bine cu ulei si se coc pe rand placintele, la foc moderat, sub capac; ne intereseaza sa se coaca si in interior.
La fiecare placinta se unge tigaia cu ulei.
placinte cu branza, la tigaie

Salvează

Salvează

You may also like

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *