Mousse de lamaie cu sos de visine

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Mousse de lamaie cu sos de visine, un desert racoritor pentu zilele de vara.

Mousse de lamaie

 

Mousse de lamaie
 
            Mousse-ul este unul dintre deserturile mele preferate, in special cel de ciocolata, dar si cel de lamaie este senzational, mai ales in perioada calda pentru ca este foarte racoros.
Eu am ales sa il servesc alaturi de un sos de visine delicios.
Se face in 20 de minute si poate fi servit dupa o ora de stat la frigider.
Mousse de caramel:
4 galbenusuri
200 g zahar
400 ml lapte
4 linguri amidon
10 g gelatina
250 ml frisca
2 lamai
(coaja si zeama)
2 albusuri
Sos de visine:
200 g visine
100 g zahar
70 ml apa
1 lingura amidon

          Laptele se pune intr-o cratita si se incalzeste. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se dizolva si ouale devin cremoase, apoi se adauga amidonul si coaja rasa a celor doua lamai; se omogenizeaza.
Laptele incalzit se toarna, in fir subtire, peste crema de oua si se amesteca bine. Compozitia obtinuta se pune din nou in cratita si se se pune pe flacara mica; se amsteca incontinuu cu un tel pana se ingroase ca o budinca, apoi se opreste focul si se adauga zeama de lamaie, treptat, amestecand cu telul.

 Se lasa sa se raceasca.
Gelatin se pune in 3 linguri de apa rece si se lasa sa se hidrateze, apoi se dizolva la microunde sau pe bain marie si se amesteca in crema. Frisca batuta si albusurile batute spuma(cu o lingura de zahar tos) se incorporeaza cu o spatula in crema de lamaie racita.
Mousse-ul se torrna in pahare (eu am pus la baza biscuiti faramitati) si se lasa la frigider cel putin o ora.
Sosul de visine:
Visinele fara samburi, zaharul si apa se pun intr-o cratita pe foc si se fierb la foc mic pana se topeste zaharul si incepe sa se lege sosul. Amidonl se amesteca cu putina apa, apoi se pune in sosul de visine si se mai lasa pe foc 1 mint, pana se ingroase.
Mousse-ul se serveste cu sosul de visine.

 

Mousse de lamaie

 

Mousse de lamaie

 

Salvează

Salvează

You may also like

3 comentarii

  1. Buna!

    Imi place mult reteta asta, si chiar mi-ar placea sa o prepar 🙂 Am insa doua intrebari:

    1 – Cam cate portii ies din cantitatile folosite de tine ?
    2 – Sosul se poate face si din compot de visine, sau trebuie sa fie proaspete?

    Multumesc in avans!

  2. Foarte bine arata cred ca ar merge pus si la un tort o sa fie racoros, o sa fie ziua cuiva foarte drag si poate fac o combinatie Gabriela.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *