Rulouri cu scortisoara/Cinnabon rolls

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

 

Rulouri cu scortisoara

 

          Nu sunt o iubitoare a scortisoarei, dar combinatia dintre acest condiment si crema de branza este exceptionala si irezistibila.
          Intr-o seara tarzie am facut greseala sa ma gandesc la aceste minunatii, asa ca am trecut la treaba fara sa stau pe ganduri si au iesit aceste rulouri cu scortisoara pufoase, extrem de aromate si delicioase.
        O parte dintre ele au fost consumate calde, restul au ramas pentru a doua zi si au ramas la fel de pufoase.
 
 
Ingrediente Rulouri cu scortisoara:
Aluat:
600 g faina
10 g drojdie uscata
70 g zahar
2 oua
1 praf de sare
100 ml lapte
100 ml apa
100 ml ulei
100 ml lapte batut
esenta de vanilie
coaja de lamaie
Umplutura:
150 g zahar
1-2 lingurite scortisoara
1 lingurita cacao
50 g unt unt topit si racit
Glazura:
70 g unt
200 g masarpone
100 g zahar pudra
 
Mod de preparare:
Aluat:
Faina se amesteca cu drojdia uscata. Laptele caldut sd amesteca cu apa calduta, uleiul, zaharul si uleiul.  Se amesteca, apoi se adauga aromele si laptele batut. In mijlocul fainii se face o adancitura si se toarns amestecul lichid.
Se framanta aluatl pana devine omogen, fara a mai adauga faina. Eu l-am framantat 5 minute; trebuie sa fie lipicios asa ca daca doriti puteti sa va ungeti majnile cu ulei. Se lasa intr-un loc calduros pana isi dubleaza volumul.
Umplutura:
Toate ingredientele se amesteca intr-un castron.
Aluatul se rastoarna pe masa usor infainata si se intinde intr-un dreptunghi de 70(L)x50(l) cm. Se unge aluatul cu untul topit si racit, apoi se presara umplutura pe toata suprafata. Se ruleaza cu grija, cat mai strans. Se taie apoi rulouri de 5-6 cm si se aseaza in tava „in picioare”. Se lasa sa creasca 15 minute, apoi se ung cu putin unt.
Se coc in cuptorul preincalzit timp de 35-45 minute la foc moderat(eu las focul mare la inceput, pentru 5-7 minte, apoi scad temperatura, astfel nu se ard si se coc frumos).
Glazura:
Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra, apoi se adauga cate o lingura cu mascarpone si se mixeaza usor pana se incorporeaza. Puteti adauga putina scortisoara.
Se scot din cuptor si se lasa 5 minute sa se racoreasca, apoi se pune cate o lingurita de glazura. Aceasta o sa se topeasca, asa ca dupa ce o sa se mai raceasca mai pune o lingurita de glazura.
Primul strat de glazura insiropeaza rulourile si le face mai pufoase.
Rulouri cu scortisoara
Mici secrete:
  • folositi oua proaspete
  • toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei
  • nu adaugati mai multa faina, chiar daca aluatul se lipeste de maini; asa trebuie sa fie
  • framantati pana aluatul devine omogen
  • asezati rulourile in tava, la mica distanta, astfel incat dupa ce cresc si se coc sa se uneasca si sa raman pufoase, si nu uscate
  • nu va faceti griji ca intindeti prea mult aluatul pentru ca acesta este secretul unor rulouri usor foietate, pline de arome
  • daca va raman si pentru a doua zi si vreti sa fie pufoase, acoperiti tava cu folie alimentara
  • din cantitatile indicate rezulta 15 rulouri mari
Rulouri cu scortisoara

 

Salvează

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *