Supa de legume cu paste si galusti de branza

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
supa de legume cu paste
supa de legume cu paste
 
          Pe vremea aceasta ploioasa ma gandesc doar la o ciorbita de legume, cat mai bogata si fierbinte!
              Propunerea de astazi este pe cat de sanatoasa pe atat de buna, o supa de legume(eu am strcurat si putin piept de pui) cu paste si optional galusti din branza.
    Daca tineti post renuntati la pui si la galusti si obtineti o ciorbita la fel de buna 🙂
Ingrediente:
1 ceapa
1 morcov
1 ardei rosu
1/2 dovlecel
1 ceasca porumb
1 ceasca fasole verde
1 piept de pui (optional)
400 g rosii pasate
sare, piper
patrunjel
100 g paste spirale
Galusti:
100 g faina
5 g praf de copt
50 g parmezan
50 g unt
1 ou
1/2 lingurita sare
piper
busuioc
Mod de preparare:
        Ceapa se taie fideluta, morcovul felii (eu l-am taiat sub forma de inimioara), ardeiul cubulete si dovlecelul felii. Intr-o oala adanca se pune o lingura de ulei si se calesc legumele (in afara de dovlecel) si pieptul de pui (daca folositi), apoi se adauga sare, piper  si 2 litri de apa calduta.
          Se fierbe supa pana cand se inmoaie legumele, apoi se pun pastele si dovlecelul. Se fierbe supa inca 10 minute, apoi se asezoneaza dupa gust.
Galuste:
       Faina se amesteca cu praful de copt si untul rece, cu degetele, pana se formeaza firimituri, apoi se adauga parmezanul ras, sarea, piperul, busuiocul tocat si oul. Se amesteca bine. Din compozitie se formeaza galusti cu mainile infainate si se pun intr-o oala cu apa clocotita. Cand se ridica deasupra sunt gata.
Supa se servete alaturi de galustile de branza sau cu sandwich din paine neagra si parmezan, pus la cuptor pana se topeste branza.
supa de legume cu paste

Salvează

Salvează

You may also like

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *