Prajitura cu ciocolata si crema de unt

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

 

Prajitura cu ciocolata si crema de unt
Prajitura cu ciocolata si crema de unt
 
         Cred ca toata lumea cunoaste prajiturile gretoase cu „unt” de la cofetaria de la colt 🙂 Eh, acelea nu sunt cu unt, sunt cu margarina si nu au nicio legatura cu o crema adevarata de unt.
      Am redescoperit cremele cu unt si cat de bune si fine sunt, asa ca am pregatit o crema cu ciocolata, asa cum imi place mie.
    Singurul defect al prajiturii este ca trebuie sa stea cateva ore sau peste noapte in frigider si abia apoi tăiata, eu cum stau prost la capitolul rabdare am taiat-o dupa doua ore si crema nu s-a întărit suficient, dar a doua zi este perfect întărită.
    Daca vreti sa obrineti o crema bine, va recomand sa folositi unt gras, cu 82 %grasime.
Ingrediente:
22x22cm
Blat:
6 oua
150 ml cafea
100 ml ulei
100 ml lapte
160 g zahar
40 g cacao
10 g praf de copt
250 g faina
Crema:
1 plic budinca de ciocolata
120 g zahar
250 ml lapte
100 g ciocolata
300 g unt 82% grasime
100 g zahar pudra
Glazura:
100 g ciocolata
1 lingura unt
50 ml frisca licgida
Sirop:
150 ml apa
3 linguri zahar
1 plic ness
esenta de rom/cafea
Mod de preparare:
Ouale se separa; albusurile se bat  cu un praf de sare si o lingura de zahar.
Cafeaua se amesteca cu cacaua si dau intr-un clocot, apoi se adauga laptele si jleiul si se amesteca.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase, apoi se adauga amestecul de lichide si esenta de rom. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in crema de galbenusuri. Peste albusurile batute se pune compozitia si se amesteca cu o spatula.
 Compozitia se imparte in trei si se coc trei foi intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa sa se raceasca.
Crema:
Budinca de ciocolata se amesteca cu laptele caldut si zaharul si se pun intr-o cratita. Se amesteca incontinuu pe foc, pana se ingroase; se adauga ciocolata tocata si se amesteca pana se omogenizeaza. Se acopera cu folie alimentara si se lasa sa se raceasca.
Untul se mixeaza cu zaharul pudra pana devine cremos si se adauga cate o lingura din budinca de ciocolata, mixand incontinuu. Budinca trebuie sa fie complet racita.
Sirop:
Toate ingredientele se pun intr-un ibric si se dau in clocot pana se topeste zaharul.
Pe un platou sau in tava in care am copt foile se pune prima foaie de blat, se insiropeaza, se pune jumatate din crema de unt, foaie insiropata, crema si ultima foaie.
Se acopera cu o folie si se asa peste noapte la frigider.
Glazura:
Ciocolata tocata se pune intr-un bol pe bain-marie impreuna cu frisca lichida si untul topit; se amesteaca pana se omogenizeaza totul.
A doua zi se scoate si se toarna glazura, se lasa o ora sa se intareasca, apoi se taie.
Daca doriti, o puteti presara cu cacaua fara sa o mai glazurati.
Prajitura cu ciocolata si crema de unt

 

Salvează

Salvează

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *