Prajitura din albusuri cu crema de vanilie

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Prajitura din albusuri cu crema de vanilie
Prajitura din albusuri cu crema de vanilie



          O modalitate sa scapati de albusurile ramase de la diverse preparate 🙂 Eu de obicei le pun intr-o caserola si le congelez, iar cand vreau sa fac ceva din ele le las la temperatura camerei, apoi le folosesc.
      De data aceasta aveam de la Paste, asa ca m-am gandit sa le valorific intr-o prajitura buna.

Se face usor, este foarte buna, dar si foarte frumoasa ca aspect.

       Puteti sa ii puneti ce crema doriti sau o puteti savura alaturi de fructe proaspete sau facute sos.

Ingrediente:
tava:22×22 cm
400 g albusuri
1 praf de sare
250 g zahar
120 g unt topit si racit
100 ml lapte
350 g faina
10 g praf de copt
1 lingura cacao
esenta de vanilie
Crema de vanilie:
3 galbenusuri
100 g zahar
3 linguri amidon
300 ml lapte
15 g gelatina
150 ml frisca batuta
esenta de vanilie
+
fulgi de migdale
Asa cum am scris, eu am folosit o tava mai mica si am taiat blatul in doua foi egale. Daca aveti musafiri sau vreti sa aveti mai multe felii, puteti sa folositi o tava mai mare, aproximativ 32×25 cm si nu este nevoie sa taiati blatul, puneti crema deasupra si presarati migdalele.
Mod de preparare:
Albusurile ( aflate la temperatura camerei) se bat cu un praf de sare, cand incep sa se faca spuma, se adauga
treptat zaharul pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Se adauga untul topit si racit si laptele si se amesteca usor cu o spatula.  Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste spuma de albusuri. Se incorporeaza cu o spatula, amestecand prin rasturnare pana omogenizam compozitia.
 Din compozitie si pastreaza 4 linguri in care se pune o lingura de cacao.
  O tava  se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt. Se toarna compozitia simpla, apoi cate o lingurita din compozitia neagra (din loc in loc), apoi se foloseste o scobitoare si se marmoreaza.
 Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru 40-45 minute, dar cel mai bine este sa faceti testul scobitorii.
Se pune pe un gratar de bucatarie si se lasa sa se raceasca, apoi se taie in doua.

Crema de vanilie:
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se dizolva si totul se transforma intr-o compozitie cremoasa. Se adauga amidonul si esenta de vanilie.

 

Laptele incalzit se pune peste crema de oua si se omogenizeaza, apoi se toarna intr-o cratita. Cratita se pune pe foc mic si se amesteca incontinuu cu un tel, pana se ingroase, apoi se ia de pe foc. Gelatina se hidrateaza 2-3 linguri cu apa, apoi se dizolva la microunde si se amesteca cu crema de vanilie. Crema se lasa la racit, apoi se amesteca cu frisca batuta spuma.

Daca ati taiat blatul in doua, asezati prima foaie, o insiropati cu siropul favorit, adaugati crema de vanilie, nivelati si puneti cea de-a doua foaie de blat insiropata si se lasa sa se intareasca la frigider cateva ore.

Daca nu taiati blatul, il insiropati pe ambele parti si turnati crema deaspra, bivelati si dati la frigider.
Se decoreaza cu frisca, fulgi de migdale si capsune proaspete.

 

Prajitura din albusuri cu crema de vanilie
Prajitura din albusuri cu crema de vanilie

 

Salvează

You may also like

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *