Tarta cu banane, caramel si mousse de vanilie

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
tarta cu banane si caramel
 tarta cu banane si caramel

 

tarta cu banane si caramel
Imi plac tartele, dar sa aiba un aluat bun, usor crocant da’ nu sa iti spargi dintii in el :))Cand pofta-i mare, nu conteaza ce ingrediente ai in camara/frigider(am gasit 3 banane, un pachet de unt  bun si niste frisca) asa ca m-am apucat de treaba.                A iesit ce vedeti, adica o bunaciune de tarta, cu o crusta perfecta, banane, caramel si mousse de vanilie.

Ingrediente:
Blat:
120 g unt
220 g faina
30 ml apa rece
2 linguri zahar pudra
1 praf de sare
Mousse de vanilie:
2 galbenusuri
5 linguri zahar
250 ml lapte
2 linguri amidon
5 g gelatina
150 ml frisca lichida
esenta de vanilie
4 banane
1 portie caramel(gasiti reteta pe blog)
frisca batuta
ciocolata tocata
Mod de preparare:
Faina, untul rece taiat bucatele, zaharul pudra si un praf de sare se pun in robotul de bucatarie si se pulseaza de cateva  ori pana se marunteste untul, apoi se da viteaza mai mica si se adauga treptat apa rece . Nu se amesteca foarte mult, cat sa se formeze bulgarasi de aluat. Se pune aluatul intr-o folie alimentara si se la frigider pentru 30 de minute.
Pe masa infainata se intinde aluatul si se pune in tava pentru tarta, deasupra se pune o hartie de copt si boabe de fasole. Se coace aproximativ 35 minute la foc mediu; in ultimele minute se ia hartia de copt cu boabele de fasole si se lasa sa se rumeneasca putin.
Se lasa sa se racesaca.
Mousse de vanilie:
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se dizolva si totulnse transforma intr-o compozitie cremoasa. Se adauga amidonul si esentande vanilie.
  Laptele incalzit se pune peste crema de oua si se omogenizeaza, apoi se toarna intr-o cratita. Cratita se pune pe foc mic si se amesteca incontinuu cu un tel, pana se ingroase, apoi se ia de pe foc.Gelatina se hidrateaza intr-o lingura cu apa, apoi se dizolva la microunde si se amesteca cu crema de vanilie. Crema se lasa la racit, apoi se amesteca cu frisca batuta spuma.
 Peste blatul de tarta se pune caramel si felii de banana, apoi crema de vanilie si din nou banane si caramel. Se lasa la frigider 1-2 ore, apoi se decoreaza cu frisca si ciocolata tocata.
tarta cu banane si caramel

 

 

Salvează

Salvează

You may also like

2 comentarii

  1. Un deliciu de tarta asa cu caramelul acela curgator sa tot papi.cat a avut tava ta ,? si inca ceva nu am robot cum pot face aluatul sa ramana fraged? am mai facut aluaturi de tarta uneori a iesit bine uneori nu ! Gabriela .

  2. 26cm. Merge si de 24 cm sau chiar mai mare. Amesteci faina cu un praf de sare si zaharul pudra, apoi pui untul rece taiat cubulete si amesteci cu varful degetelir pana obtii firimituri de unt cu faina, apoi adaugi apa si amesteci, dar sa nu il frsmanti exagerat, nu trebuie sa fie un aluat compact.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *