Biscuiti cu fulgi de ovaz

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

 

 

         Trebuie sa recunosc ca biscutii nu sunt desertul meu preferat, dar nici nu îi refuz. Îmi plac atunci cand sunt plecata de acasa pentru ca sunt usor de transportat si, cum sunt o mare pofticioasa la dulciuri, evit sa cumpar prostii din comert 🙂
        De data aceasta am zis sa îi fac cu mai putine calorii, asa ca am folosit zahar brun si fulgi de ovaz. Daca aveti la indemana puteti sa inlocuiti faina albă cu faina integrala.
Eu zic ca sunt o gustare buna si se pastreaza cateva zile in cutii inchise.

 Ingrediente:
130 g unt
120 g zahar brun
2 oua
180 g fulgi de ovaz
180 g faina
1 lingurita praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
50 g ciocolata tocata
stafide/fructe confiate
Mod de preparare:

       Untul se mixeaza cu zaharul pana
devine cremos, apoi se adauga ouale, pe rand, mixand dupa fiecare. Faina se amesteca cu praful de copt, fulgii de ovaz, ciocolata tocata si fructele confiate(optional) si se incorporeaza in compozitie.

Compozitia rezultata se pune in
frigider pentru 30 minut. Intre timp se preincalzeste cuptorul pentru
10-15 minute. O tava se tapeteaza cu hartie de copt si se pune cate o
lingurita de aluat, lasand distanta intre biscuiti. Tava se introduce in
cuptor pentru 13-14 minute.(Daca ii vreti mai crocanti, opriti
focul si mai lasati 5 minute in cuptor). Se procedeaza la fel pana se
termina compozitia.

 

 

Salvează

You may also like

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *