Inghetata de cafea

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Inghetata de cafea, o inghetata cremoasa, cu gust intens de cafea.

inghetata de cafea
 
    Nimic nu se compara cu o inghetata cremoasa cand aerul este irespirabil, cu ‘nspe grade 🙂
       In fiecare vara la mine in bucatarie este un maraton de facut inghetata, in fel si fel de combinatii .
          De data aceasta am ales cafeaua, un ingredient care mie imi place foarte mult. Nu o savurez dimineata, dar imi place aroma intensa asa ca o folosesc cu succes in deserturi.

Ingrediente:
4 galbenusuri
200 g zahar
2 linguri amidon
400 ml lapte
esenta de vanilie
200 ml frisca lichida
2-3 linguri sirop de cafea
Sirop de cafea:
200 g zahar
100 ml apa
2 plicuri cafea instant
Ciocolata tocata(Optional)

Mod de preparare:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se dizolva si totul se transforma intr-o compozitie cremoasa. Se adauga amidonul si se amesteca.

Laptele incalzit se pune peste crema de oua si se omogenizeaza, apoi se toarna intr-o cratita. Cratita se pune pe foc mic si se amesteca incontinuu cu un tel, pana se ingroase, apoi se ia de pe foc, se adauga esenta si se amesteca; se lasa sa se racesca.

 

Sirop de cafea:
Cafeaua instant se amesteca cu doua linguri de apa. Intr-un ibric se pune zaharul, apa si amestecul de cafea. Se fierbe pe foc mic pana zaharul este dizolvat si obtinem un siop gros.

Frisca se bate spuma tare si se amesteca cu crema racita si 2-3 linguri de sos de cafea. O tava se
tapeteaza cu folie alimentara si se toarna compozitia, se niveleaza si se baga in congelator pentru 2-3 ore. Inghetata se poate turna si in caserole de plastic.

Se scoate din congelator cu 15 minute inainte de servire.

inghetata de cafea

 

 

 

Salvează

Salvează

Salvează

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *