Inghetata Tiramisu

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
inghetata tiramisu
O inghetata cremoasa si fina, inghetata tiramisu.
Este delicioasa, iar gustul este foarte asemanator cu al celebrului desert tiramisu ­čÖé
 
┬á┬á┬á┬á┬á Pentru ca se anunta zile calduroase, va recomand sa pregatiti aceasta inghetata si sa o pastrati la congelator pentru momentele in care vreti sa va racoriti ­čśŤ

 inghetata tiramisu
Ingrediente:
6 galbenusuri
250 g zahar
2 linguri amidon
500 ml lapte
esenta de vanilie
250 ml frisca lichida
250 g mascarpone
2-3 linguri sirop de cafea
200 ml cafea tare, indulcita
piscoturi
1 lingura cacao
Sirop de cafea:
200 g zahar
100 ml apa
2 plicuri cafea instant
inghetata tiramisu
Mod de preparare:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se dizolva si totul se transforma intr-o compozitie cremoasa. Se adauga amidonul si se amesteca.

Laptele incalzit se pune peste crema de oua si se omogenizeaza, apoi se toarna intr-o cratita. Cratita se pune pe foc mic si se amesteca incontinuu cu un tel, pana se ingroase, apoi se ia de pe foc, se adauga esenta si se amesteca; se lasa sa se racesca.

Sirop de cafea:
Cafeaua instant se amesteca cu doua linguri de apa. Intr-un ibric se pune zaharul, apa si se fierbe pe foc mic pana zaharul este dizolvat si obtinem un siop gros. La sfarsit se adauga cafeaua instant si se amesteca.

Frisca se bate spuma tare si se amesteca cu crema racita si branza mascarpone. O tava/caserola se
tapeteaza cu folie alimentara si se toarna 1/3 din compozitie, cateva piscoturi rupte si insiropate in cafea, sos de cafea si se pudreaza cu cacao. Se continua pana se termina compozitia de inghetata, ultimul strat e de piscoturi si cacao.

Se congeleaza pentru 2-3 ore.

Se scoate din congelator cu 15 minute inainte de servire.

inghetata tiramisu

 

Salveaz─â

Salveaz─â

Salveaz─â

You may also like

2 comentarii

  1. woooow!arata ca cea de la gelaterie….numai ca sunt convinsa ca e mai buna..
    felicitari!…..o s-o incerc cat de curand…am o intrebare insa….de ce la postarile mai vechi inghetata trebuia scoasa de 3 ori si amestecata si la ultimele retete,mai recente,nu?…iese la fel de cremoasa si asa…fara a o mai amesteca?multumesc frumos…

    1. Da, nu o mai amestec din comoditate, dar si pentru ca la cele in straturi nu poti sa mai amesteci. Iese la fel de cremoasa si am descoperit ca este un mit. Se observa si in poze ca este cremoasa ­čÖé
      Te pup.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *