Prajitura pufoasa cu iaurt si caise

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Prajitura pufoasa cu caise si iaurt, o prajitura cu o textura umeda, dar pufoasa.

Prajitura pufoasa cu caise
Prajitura pufoasa cu caise
Prajitura pufoasa cu caise
Imi era pofta de o prajitura simpla si parfumata ­čÖé
Am gasit niste caise parfumate asa ca m-am gandit sa le pun intr-o prajitura pufoasa cu caise si iaurt.
Am facut-o de doua ori, prima a fost cu iaurt normal cu 3,5% grasime, a iesit pufoasa, dar nu asa umeda ca cea cu iaurt grecesc, 10% grasime, asa ca alegeti ce varianta va place. Cea din poza e cu iaurt grecesc ­čÖé
Este o prajitura foarte buna si pentru copii, contine ingrediente simple si puteti sa folositi fructele preferate.
Ingrediente:
32×24 cm
2 oua
400 g iaurt grecesc
280 g zahar
350 g faina
10 g praf de copt
120 ml ulei
~800 g caise
esenta de vanilie
Mod de preparare:
Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga iaurtul si se amesteca cu un tel/spatula. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune jumatate din cantitate in compozitia, se omogenizeaza, apoi se aduga uleiul. La sfarsit se pune cea de-a doua transa de faina si se omogenizeaza.
In compozitie se adauga vanilia si 3-4 caise taiate marunt. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Casisele spalate se taie in jumatati si se cresteaza cu un cutit pe partea exterioara. Se aseaza in tava, unele langa altele si se presara putin zahar tos. Se coace aproximatic 40-45 minute in cuptorul preincalzit. Se face testul scobitorii.
Se pudreaza cu zahar si se proportioneaza rece.

 

Prajitura pufoasa cu caise

 

Prajitura pufoasa cu caise

 

Salveaz─â

You may also like

2 comentarii

  1. O reteta excelenta. Am incercat-o si a iesit la fel de aspectuoasa ca cea din poze dar a fost topita repede deoarece tava era prea mica. Voi face portie dubla data viitoare.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *