Tort cu blat de ciocolata neagra si mousse de ciocolata alba / Duo Chocolate Cake

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Tort cu mousse de ciocolata alba

Tort cu mousse de ciocolata alba
Tort cu mousse de ciocolata alba
Tort cu mousse de ciocolata alba
 
Pentru iubitorii de ciocolata, aceasta combinatie este perfecta.
 Un blat dens de brownie, cu multa ciocolata neagra si mousse fin de ciocolata alba.
Un tortulet simplu, nu necesita multa munca si nici multe ingrediente 🙂
Va doresc o saptamana minunata!
Ingrediente:
Tort cu mousse de ciocolata alba
18-20 cm
Blat brownie:
125 g  unt
150 g ciocolata
150 g zahar
3 oua
2 linguri cacao
70 g faina
esenta de vanilie
Mousse de ciocolata alba:
150 g ciocolata alba
10 g gelatina
2 linguri zahar
150 ml frisca lichid
 
Mod de preparare:
Tort cu mousse de ciocolata alba
Ciocolata tocata se pune intr-o cratita impreuna cu untul, zaharul, cacaua si 2-3 linguri de lapte si se pune pe foc mic amestecand incontinuu pana se omogenizeaza totul. Amestecul se lasa sa se racoreasca putin, apoi se adauga, pe rand, ouale, amestecand bine dupa fiecare.
Se adauga esenta de vanilie si faina cernuta, Se amesteca cu o spatula.
O tava se unge cu unt si se tapeteaza cu cacao, apoi se toarna compozitia. Se coace 25-30 minute.
Mousse de ciocolata alba:
Ciocolata se pune intr-o cratita cu zaharul si 50 ml frisca nebatuta. Se amesteca pe foc pana se omogenizeaza totul. Se lasa deoparte.
Gelatina se pune intr-o ceasca cu 30 ml apa rece si se lasa sa se hidrateze, apoi se dizolva cateva secunde la microunde.
Gelatina se amesteca cu ciocolata topita si se lasa sa se raceasca.
Restul de frisca se bate spuma tare si se amesteca cu ciocolata racita, amestecand usor cu o spatula.
Mousse-ul se toarna peste blatul de ciocolata (in jurul caruia am pus un inel detasabil pentru tort) si se lasa la frigider cateva ore.
Se decoreaza cu ciocolata rasa si cacao.
Tort cu mousse de ciocolata alba

Salvează

Salvează

Salvează

You may also like

14 comentarii

    1. Da. Si mie imi place culoarea asa mai inchisa. Am gasit de curand un magazin care vinde condimente vrac si cacaua este foarte buna si neagra 😛
      Blatul este dens, la fel ca cel de brownie 🙂
      Te pup.

    2. Blatul se coace la aproximativ 180 grade C. Dupa 25 minute verifici blatul, sa fie usor moale pentru ca daca il lasi prea mult la cuptor nu o sa mai fie umed.

  1. Ne poti spune la ce magazin faci referire? Ma refer la cel de condimente 🙂
    Poti sa imi spui ce cioco alba folosesti? Nu am gasitniciuna care sa imi placa.
    Multumesc frumos,
    Andreea

    1. Magazin de cartier, are tot felul de condimente/nuci/alune/ovaz/fructe uscate, toate vrac. Sau in piete, eu iau si din Bucur Obor, dar sigur sunt in toate pietele.
      Ciocolata alba Bellarom, de la Lidl, 200g-5.5Ron

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *