Gogosi umplute cu ciocolata

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
gogosi cu ciocolata

 

gogosi cu ciocolata
Imi plac gogosile calde, pufoase, dar umplute cu ciocolata. Simple mananc doar in cazuri extreme :))
Aici aveti o reteta sigura de gogosi pufoase fara batai de cap.

Ingrediente gogosi cu ciocolata:
550 g faina
70 g zahar
2 oua
70 g unt
200 ml lapte cald
10 g drojdie uscata
1 praf de sare
esenta de rom/vanilie
crema de ciocolata/dulceata
zahar pudra
zahar tos
gogosi cu ciocolata
Mod de preparare:
In primul rand toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-un vas incapator se pune faina cernuta, cu un praf de sare si drojdia uscata si se amesteca.

 Untul, laptele si zaharul se pun intr-o cratita si se pun pe foc mic pana se topeste untul si se lasa deoparte sa se racoreasca putin. Cand amestecul este caldut se amesteca cu ouale.In faina se face o adancitura si se pune amestecul lichid si esenta. Cu un tel sau o lingura de lemn se amesteca usor cat se poate, apoi se framanta cu mainile pana se incorporeaza toata faina. Aluatul se pune pe o masa de lemn si se framanta putin(fara faina) pana obtinem un aluat neted si elastic.

 Aluatul se pune intr-un vas incapator, se presara putina faina si se inveleste intr-un prosop de bucatarie si se pune intr-un loc calduros, fara curenti de aer, timp de o ora sau pana isi dubleaza volumul.
Aluatul dospit se rastoarna pe masa infainata si se imtinde o foaie de aprox 1.5 cm. Se decupeaza cercuri si se lasa pe masa 15 minute sa dospeasca putin.
Intre timp se pune uleiul intr-o cratita si se incinge bine, apoi se prajesc gogosile pe rand. Se scot pe un platou tapetat cu hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
Crema de ciocolata/gem se pune intr-un posh cu un capat subtire si se umplu gogosile, apoi se trec prin amestecul de zahar pudra si tos.
gogosi cu ciocolata

Salvează

Salvează

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *