Prajitura fara faina, cu ganache de ciocolata si banane caramelizate

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
prajitura cu banane caramelizate
Cand ma gandesc la o prajitura buna aceasta trebuie sa Contina neaparat ciocolata, iar daca mai este si caramelul in combinatie, este perfect.
Astazi am vrut sa pregatesc ceva rapid, asa ca m-am gandit sa fac prajitura aceasta fara faina, umeda si delicioasa. Aveam 2-3 banane abandonate, asa ca am zis sa completez prajitura cu ele, dar caramelizate, intr-un sos delicios de caramel si a iesit aceasta prajitura cu banane caramelizate si ciocolata.

 prajitura cu banane caramelizate
Puteti sa renuntati la ganache-ul de ciocolata si sa acompaniati prajitura doar cu bananele caramelizate si frisca.
Se face usor si are doar cateva ingrediente 🙂
Ingrediente prajitura cu banane caramelizate:
26 cm
8 portii
170 g ciocolata
100 g unt
4 oua
100 g zahar
1 lingura cacao
Ganache de ciocolata:
100 g ciocolata
100 g frisca lichida
Banane caramelizate:
2 banane
100 g zahar
50 g unt
Mod de preparare prajitura cu banane caramelizate:
Intr-un bol de sticla se pune ciocolata tocata si untul si se topeste pe bain marie sau la microunde, amestecand incontinuu pana se omogenizeaza totul; se adauga cacaua cernuta si se lasa sa se raceasca.
Doua oua se separa; Galbensurile se amesteca cu celelalte doua intregi. Albusurile (doua) se bat spuma tare cu un praf de sare si o lingura de zahar.
Cele doua galbenusuri si doua oua integi se mixeaza cu zaharul pana isi tripleaza volumul, se adauga amestecul de unt si ciocolata si se amesteca usor. La sfarsit se incorporeaza spuma de albusuri. O tava se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia; se coace 35-40 minute in cuptorul preincalzit la temperatura medie. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
 
Ganache de ciocolata:
 Frisca lichida se pune intr-o cratita si se incalzeste. Atentie, incalziti doar, nu trebuie sa dea in fiert. Se retrage de pe
foc si se toarna intr-un bol in care este ciocolata tocata. Se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se lasa sa se raceasca.
Banane caramelizate:
Intr-o tigaie se pune zaharul si o lingura cu apa si se lasa pana se caramelizeaza, apoi se adauga untul si bananele taiate pe jumatate (eu le-am taiat pe lungime). Se lasa 1 minut pe o parte, apoise intorc pe cealalta parte. Se lasa sa se raceasca.
Peste prajitura racita se pune ganacheul de ciocolata, se niveleaza, apoi se pun bananele caramelizate si  se decoreaza cu frisca.

 

prajitura cu banane caramelizate

 

prajitura cu banane caramelizate

 

prajitura cu banane caramelizate

 

Salvează

Salvează

You may also like

4 comentarii

  1. Am facut aceasta minune de tarta de 3 ori. Azi am invitatI la cina, o fac pentru a patra oara. Topping voi pune frisca si fructe de sezon.
    ITI MULTUMESC ANDREEA! :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *