Tort rapid cu mousse de ciocolata

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Tort cu mousse de ciocolata

tort cu mousse de ciocolata
tort cu mousse de ciocolata
tort cu mousse de ciocolata
       Am incercate multe retete de tort, dar toate necesitau mai mult timp pentru pregatire si parea complicat pentru incepatorii in ale bucatariei, asa ca am zis sa pun si o varianta simplificata a unui tort de ciocolata.
Un tort rapid, cu un mousse expres, care este gata in 10 minute si un blat clasic de cacao.
 
    Decorul ramane la preferinta fiecarei persoane, dareu am ales un decor rapid si de efect 🙂
Daca vreti sa aveti straturi perfecte trebuie sa folositi un inel pentru tort, eu nu am folosit si straturile nu au iesit asa cum vroiam.
 
Pentru cine doreste poate adauga visine/cirese din compot si putin lichior in mousse.
tort cu mousse de ciocolata

 

Ingrediente tort cu mousse de ciocolata:
Blat (18 cm)
5 oua
120 g zahar
30 ml ulei
30 ml apa
30 ml lapte
100 g faina
50 g cacao
5 g praf de copt
Mousse de ciocolata:
300 g ciocolata
50 ml lapte
300 ml smantana pentru frisca
100 g zahar pudra
5 g gelatina
20 ml apa
Decor:
150 g ciocolata neagra
hartie de copt
Mod de preparare tort cu mousse de ciocolata:
Blat:
Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi tripleaza volumul si zaharul este complet dizolvat. Se adauga apa, laptele si uleiul, se amesteca usor cu o spatula.
Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua. Se cern in amestecul lichid si se amesteca cu grija pentru a nu se lasa spuma.
O tava de 18 cm se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se coace in cuptorul preincalzit pana rece testul scobitorii. Eu am copt doua blaturi in tavi identice si apoi le-am taiat in doua foi. Daca coaceti blatul intr-o singura tava il lasati sa se racesaca, apoi il taiati in patru foi egale.
Mousse de ciocolata:
Gelatina se hidrateaza in 20 ml apa rece.
Ciocolata tocata se topeste pe bain marie cu laptele si o lingurita cu unt. Se adauga gelatina dizolvata si se amesteca. Se lasa deoparte sa se raceasca.
Smantana pentru frisca se bate cu 100 g zahar pudra si se incorporeaza treptat in ciocolata racita, dar nu intarita.
Pe un platou se aseaza inelul de la forma in care am copt blatul, se pune prima foaie de blat, se insiropeaza (cu un sirop din apa, zahar si vanilie), se pune 1/4 din crema, urmatoarea foaie, crema si tot asa pana terminam foile. Cu 1/4 din mousse se imbraca tortul dupa ce sta la frigider 2 ore.
Decor:
Ciocolata tocata marunt se pune intr-un vas pe bain marie, fara ca apa sa atinga fundul bolului si se topeste ciocolata.
Ciocolata topita se toarna pe o hartie de copt, se intinde intr-un dreptunghi de aprox 30 cm lungime si 7 latime, se pune o alta foaie de hartie de copt si se lipeste de ciocolata. Se ruleaza foile lipite si se pune sulul la congelator 15 minute, apoi se scoate, se desface si cu bucatile de ciocolata se imbraca tortul.
Se decoreaza dupa bunul plac.

 

tort cu mousse de ciocolata

 

tort cu mousse de ciocolata

 

Salvează

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *