Tort Fraisier cu crema de vanilie si capsune/ Fraisier Cake

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

 

tort fraisier

Am avut o perioada in care nu am avut chef de nimic, nici macar sa fac ceea ce imi place cel mai mult-deserturi ­čÖé
Ne-am delectat cu mancaruri simple si deserturi clasice (checuri, clatite, gogosi), ieri insa am avut mai mult timp la dispozitie si un kilogram de capsune proaspete.

 

Am facut un tort simplu, usor si pe placul tuturor, un tort clasic frantuzesc, cu o crema aerata de vanilie, blat pufos de pandispan si capsune, tort Fraisier .

Este un tort care se face rapid, e gata de bagat la frigider in  60 de minute daca va organizati.

Tort Fraisier

Ingrediente Tort Fraisier:
18 cm
Blat:
2 oua
2 albusuri
80 g zahar
80 g faina
1/2 lingurita praf de copt
20 g unt topit si racit
Crema bavareza de vanilie:
2 galbenusuri
70 g zahar
1 lingurita amidon
1/2 pastaie de vanilie
125 ml lapte
5 g gelatina
200 ml frisca lichida
8-10 capsune (aprox. de aceeasi dimensiune)
Sirop:
120 ml apa
60 g zahar
esenta de vanilie
Decor:
capsune
ciocolata alba
Tort Fraisier
 
Mod de preparare:
Blat: 
Ouale intregi se separa; albusurile (2+2) se pun intr-un bol cu un praf de sare si se mixeaza, apoi se adauga treptat zaharul. MIxam pana se transforma intr-o bezea lucioasa, apoi se adauga galbenusurile si se amesteca cu o spatula. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste spuma de oua si se amesteca cu o spatula, amestecand usor pentru a nu se lasa spuma. La sfarsit se adauga untul topit si racit si se amesteca putin.
Forma se une cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se coace 15-18 minute sau pana trece testul scobitorii. Lasam sa se racesca, apoi scoatem din tava.
Crema bavareza de vanilie:
Laptele, zaharul si pastaia de vanilie spintecata se pun intr-o cratita, se amesteca pana se dizolva zaharul si se incalzeste laptele. Se acopera cu un capac si se lasa 15 minute deoparte.
Galbenusurile se amesteca cu amidonul si putin lapte cald, apoi se pune peste laptele din cratita (scoatem pastaia) si punem din nou pe foc. Amestecam incontinuu pana se ingroase putin.
Gelatina se hidrateaza in 2 linguri cu apa rece, apoi se dizolva la microunde si se incorporeaza in crema de vanilie.
Acoperim crema cu o folie alimentara si o lasam deoparte pana se raceste.
Frisca lichida se bate spuma si se incorporeaza in crema complet racita.
Asamblare:

In tava cu peretii detasabili punem blatul de vanilie si il insiropam. Pe peretii tavii punem folie acetat sau hartie de copt.

 Pe margine punem capsunele taiate jumatati, apoi turnam crema, nivelam cu o spatula astfel incat sa intre crema in spatiile goale.

Putei aseza capsune pe toata suprafata blatului, asezate cu varful in sus.

Lasam 30-40 minute la congelator, apoi scoatem tortul din tava si il decoram cu capsune proaspete si ciocolata alba.

Tort Fraisier
Tort Fraisier

 

 

Salveaz─â

Salveaz─â

You may also like

Un comentariu

  1. Foarte bine arata delicii de inceput de primavara ! cu sigurata o sa il prepar cu capsuni de la mine !o zi frumoasa sa ai !!! Gabriela .

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *