Rulada cu crema de cafea

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

rulada cu cafea

rulada cu cafea
 Rulada este un desert pe care il aleg ori de cate ori sunt in pana de idei sau vreau un dulce bun si rapid.
Rulada cu cafea  este pufoasa, atat blatul cat si crema sunt fine si se topesc in gura.
Cacaua completeaza perfect aromele din aceasta rulada 🙂

 

rulada cu cafea

 

Rulada cu cafea
Ingrediente rulada cu cafea:
4 oua
4 linguri zahar
70 g faina
1 lingura ulei
1/2 lingurita esenta de vanilie
 
Crema:
1 oua
150 ml lapte
60 g zahar
1 lingurita amidon
1 plic cafea instant
5 g gelatina
20 ml apa
100 ml frisca lichida
1 lingura cacao
 
Mod de preparare rulada cu cafea:
Ouale se separa; albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se dizolva. Se adauga galbnusurile amestecate cu o lingura cu ulei si esenta de vanilie. Se incorporeaza in spuma de oua folosind o spatula. La sfarsit se cerne faina si se amesteca cu grija pentru a nu se lasa spum de albus.
O tava de aragaz se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia; se niveleaza si se coace 10-12 minute in cuptorul preincalzit. Verificati daca este facuta, sa nu fie coapta prea tare doarece se rupe la rulat.
Pe masa se rupe o bucata de hartie de copt (mai mare decat foaia de rulada) si se cerne cacao. Se rastoarna foaia de rulada pe hartia de copt tapetata cu cacao si se indeparteaza hartia (cea care a fost la copt), apoi se ruleaza cu tot cu noua hartie.
Se lasa sa se raceasca.
Crema:
Gelatina se pune intr-o ceasca cu 20 ml apa si se lasa 10 minute deoparte.
Laptele si zaharul se pun intr-o cratita la incalzit. Oul se amesteca cu amidonul, apoi se amesteca cu laptele incalzit. Se pune cratita pe foc si se amesteca incontinuu pana se ingroase putin. Se da deoparte, se adauga gelatina dizolvata si se amesteca.
Frisca se bate spuma, apoi se amesteca cu crema racita si cafeaua instant, dizolvata intr-o lingurita cu apa.
Se desface foaia de rulada, se pune crema (oprim 2 linguri pentru decor) si se niveleaza. Se rulaeaza din nou, cat mai strans, se aseaza pe un platou, se imbraca in crema ramasa si se pudreaza cu cacao.
Se pastreaza la rece.
rulada cu cafea

Salvează

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *