Prajitura cu nuca de cocos, crema de vanilie cu unt si nuci

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Prajitura cu nuca de cocos

prajitura cu nuca de cocos
O reteta perfecta pentru masa de sarbatori sau pentru orice eveniment. Aceasta reteta combina doua feluri de nuci si anume nuca de cocos si nucile romanesti, un deliciu pentru iubitorii acestor doua ingrediente.
    De asemenea este potrivita si pentru cei cu intoleranta la gluten, daca înlocuiți faina cu amidon sau un mix special de faina fara gluten.
Sper sa se regaseasca pe mesele voastre pentru ca merita 🙂

 prajitura cu nuca de cocos
Ingrediente prajitura cu nuca de cocos:
Tava: 22x22cm
Blat cocos:
3 albusuri
1 praf de sare
120 g zahar
130 g nuca de cocos maruntita
Blat cu nuca:
3 albusuri
1 praf de sare
130 g zahar
130 g nuca maruntita
50 g faina/amidon
3 g praf de copt

Crema de vanilie cu unt:

6 galbenusuri
170 g zahar
35 g amidon
350 ml lapte
1/2 lingurita esenta de vanilie250 g unt (82% grasime)Strat ciocolata:
70 g ciocolata neagra
30 g unt
2 linguri lapte

Mod de preparare prajitura cu nuca de cocos:

 

Blat de nuca de cocos:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce acesta se dizolva si obtinem o bezea lucioasa si cremoasa. Adaugam nuca de cocos si amestecam cu o spatula.
Tava o tapetam cu hartie de copt si ungem peretii cu unt, turnam compozitia pentru blat si nivelem cu spatula.
Coacem blatul aproximativ 18 minute, la temperatura medie, pana se rumeneste deasupra. Lasam sa se raceasca si abia apoi dezlipim blatul de pe hartia de copt (atentie mare ca este fragil si se rupe).Blat cu nuca:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce acesta se dizolva si obtinem o bezea lucioasa si cremoasa. Adaugam nuca amestecata cu faina si praful de copt. Omogenizam cu o spatula. Tava o tapetam cu hartie de copt si ungem peretii cu unt, turnam compozitia pentru blat si nivelem cu spatula. Coacem blatul aproximativ 20 minute, la temperatura medie, pana se rumeneste deasupra.
Crema de vanilie cu unt:
Laptele se pune intr-o cratita pe foc si se incalzeste. Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana obtinem o compozitie albicioasa, apoi adaugam amidonul si amestecam. Turnam laptele caldut si amestecam bine. Punem compozitia din nou pe foc si amestecam incontinuu pana se ingroase ca o budinca. Adauga 1 lingurita de unt si 1/2 lingurita de esenta de vanili. Amestecam bine, acoperim cu o folie alimentara (folia trebuie sa intre in contact cu crema) si lasam sa se raceasca complet.
Separat mixam bine untul aflat la temperatura camerei si adaugam treptat cate o lingura din crema racita.
Asamblare:
In tava in care am copt blaturile asezam folie alimentara si blatul de cocos, turnam stratul de ciocolata (punem ingredientele intr-un castron si topim la microunde) si nivelam. Punem tava 5 minute la congelator, apoi 1/2 din crema de unt, blatul de nuca insiropat (apa, zahar si esenta) si restul de crema.
Acoperim cu folie alimentara si lasa prajitura cel putin peste noapte pentru a se intrepatrunde aromele si pentru a putea taia prajitura cu usurinta.

 

 

prajitura cu nuca de cocos

Salvează

Salvează

You may also like

8 comentarii

  1. Combinatie e demential de delicioasa ,blatul de cocos nu e uscat? am facut odata un blat asemanator si era uscat si un pic faramicios,poate am gresit eu undeva, ce esenta sa folosesc pt insiropat vanilie?

    1. Blatul este faramicios si uscat, dar daca lasam prajitura cel putin o noapte in frigider blatul se mai umezeste si se taie frumos.
      Da, esenta de vanilie.
      Cu bine, Andreea.

  2. Felicitari pentru blog, am facut cateva prajituri si torturi de sarbatori si intotdeauna au triunfat. La ce te referi cand la prepararea cremei spui "(folia trebuie sa intre in contact cu crema)"? Succes!

    1. Buna Nadia,
      Ma bucur ca ai incercat retete de pe blog si mai ales ca au iesit asa cum ti-ai dorit 🙂
      Cand spun ca folia trebuie sa intre in contact cu crema inseamna ca apesi pe folia aalimentara pana o "lipesti" de crema, asa nu mai intra aer si nu se formeaza pojghita.

      Te mai astept cu drag in bucataria mea virtuala 🙂

  3. Hallo! Ador toate prăjiturile tale! Am incercat multe retete, de la prăjituri si torturi pana la ciorbe si aluaturi, aperitive.. te pricepi de minune! Astept urmatoarea rețetă nouă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *