Tocanita din carne de porc (cu mamaliguta)

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Tocanita de porc

tocanita de porc
Inainte de sarbatori aveam un program de mers la cumparaturi, faceam liste si gateam diversificat, dar in luna aceasta nu am reusit sa ma organizez deloc pentru ca am mai avut diverse ingrediente in dulap si congelatorul plin de carne.
Nu ma plang ca nu am mers la cumparaturi ci de faptul ca am inceput sa mancam monoton, doar supe/ciorbe si carne la gratar/omlete/cartofi prajiti etc, asa ca astazi m-am pus pe facut liste cu mancaruri „de gatit”.
Am de gand sa incerc macar o data pe saptamana ceva nou si sper ca totul sa ajunga aici si sa va inspire.
Daca tot avem carne de porc am facut o tocanita de porc, buna, aromata si acompaniata de o mamaliguta cremoasa.

tocanita de porc

Ingrediente

6 portii

600 g carne de porc
1 ardei rosu
3 cepe
3 catei de usturoi
1 morcov
900 ml apa
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita boia dulce
1/4 lingurita chimen
1/4 lingurita cimbru
piper
1 ceasca bulion
1 lingurita faina
patrunjel
 
Mod de preparare:
Carnea se taie cubulete si se pune in tigaie/cratita/ceaun cu 2 linguri de ulei. Se gateste pana se rumeneste frumos.
tocanita de porc
Ceapa si usturoiul se toaca marunt, ardeiul cubulete si morcovul rondele. Legumele tocate si condimentele se adauga peste carnea rumenita si se calesc 5 minute impreuna.

 

tocanita de porc

 

Se adauga apa, se acopera cu un capac si se fierbe la foc mic aprox. 60 minute.
Se adauga bulionul si faina dizolvata in putin apa. Se da in doua-trei clocote si se opreste focul. Se condimenteaza dupa gust si se adauga patrunjelul.
tocanita de porc
Tocanita de porc serveste cu mamaliga moale, la care am adaugat unt gras si cascaval ras.
tocanita de porc

 

tocanita de porc

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

You may also like

Un comentariu

  1. Hi! Can you please write recipe for this soft polenta with cheese. I like your goulash recipe so I would like to try it but I never cooked polenta this way.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *