Tort cu trei tipuri de ciocolata si ganache/ Triple chocolate ombre cake

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Tort cu trei tipuri de ciocolata

 

 La multi ani!
Sper ca noul an sa ne aduca tuturor ceea ce ne dorim. Eu imi doresc sanatate si un an cel putin la fel ca cel ce a trecut.
 
La sfarsitul anului nu am reusit sa bifez tot ce mi-am dorit pentru masa de sarbatoare, dar am facut lucrurile cele mai importante.
La felul principal nu am reusit sa pozez nimic pentru ca l-am finalizat cu 30 de minute înainte de trecere dintre ani, dar ne-am bucurat de o friptura cu un sos delicios, pe care vreau sa o refac si sa o postez si aici.
Tortul a fost unul ciocolatos si decadent, cu trei feluri de ciocolata si un decor modern 🙂

Ingrediente tort cu trei tipuri de ciocolata:
4 blaturi x 18 cm 
240 g faina
280 g zahar pudra
12 g praf de copt
270 ml lapte batut
80 ml ulei
4 oua
270 ml cafea fierbinte
100 g cacao

 esenta de vanilie

 Ganache de ciocolata:
200 g ciocolata alba
200 ml smantana lichida
(min 35%grasime)
200 g ciocolata cu lapte
200 ml smantana lichida
 (min 35%grasime)
220 g ciocolata neagra
2 linguri zahar
 200 ml smantana lichida
(min 35%grasime)
Mod de preparare tort cu trei tipuri de ciocolata:
Blat:
Faina se amesteca cu zaharul pudra si praful de copt si se cerne. Laptele batut se amesteca cu ouale si uleiul si se toarna peste amestecul uscat.
Cafeaua fierbinte se amesteca cu cacaua si esenta de vanilie si se toarna in fir subtire peste compozitia anterioara, amestecand cu un tel pana se omogenizeza.
Compozitia se imparte in patru parti egale si se coc blaturile intr-o forma de 18 cm, unsa cu unt si tapetata cu cacao. Se coc 20-25 minute in cuptorul preincalzit. Dupa 20 de minute se verifica daca sunt gata.
 Se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca. Daca au crescut mai mult in mijloc, se niveleaza cu un cutit zimtat.
Ganache de ciocolata:
Ciocolata alba se toaca marunt. Smantana pentru frisca se incalzeste putin(nu trebuie sa fiarba) si se toarna intr-un bol peste ciocolata tocata. Se lasa 2-3 minute apoi se amesteca cu o spatula. Se pune bolul 2-3 ore la frigider, apoi se mixeaza pana devine cremoasa (aveti grija sa nu mixati prea mult pentru ca se poate taia crema).

Ciocolata cu lapte se toaca marunt. Smantana pentru frisca se incalzeste putin(nu
trebuie sa fiarba) si se toarna intr-un bol peste ciocolata tocata. Se lasa 2-3 minute apoi se amesteca cu o spatula. Se pune bolul 2-3 ore la frigider, apoi se mixeaza pana devine cremoasa (aveti grija sa nu mixati prea mult pentru ca se poate taia crema).
Ciocolata neagra se toaca marunt. Smantana pentru frisca se incalzeste putin(nu
trebuie sa fiarba) impreuna cu cele doua linguri cu zahar; se toarna intr-un bol peste ciocolata tocata. Se lasa 2-3 minute apoi se amesteca cu o spatula. Se pune bolul 1-2 ore la frigider, apoi se mixeaza pana devine cremoasa (aveti grija sa nu mixati prea mult pentru ca se poate taia crema).
 Asamblare:
Din fiecare tip de crema se opresc cate 3 linguri pentru ornat.
Pe un platou se aseaza un inel pentru tort, se pune primul blat, crema de ciocolata neagra, blat, crema de ciocolata cu lapte, blat si crema de ciocolata alba si blat. Se lasa la frigider cel putin o ora, apoi se imbraca in crema, incepand de la baza cu crema de ciocolata neagra, cu lapte si alba.
Se decoreaza cu trufe de ciocolata (se pot face din ganache-ul de ciocolata neagra, fara sa il mixati), bezele si cacao.
Tips:
    Daca va place tortul insiropat puteti insiropa putin, dar sa nu exagerati la margini pentru ca o sa fie greu de imbracat in crema.
Eu am folosit smantana lichida Olympus, care este cea mai buna din cate am incercat pana acum.
Nu mixati cremele prea mult si nici nu insistati cu spatula cand imbracati tortul pentru ca se taie.
 Tortul este mai bun incepand cu a doua zi.

 

tort cu trei tipuri de ciocolata

 

tort cu trei tipuri de ciocolata

 

tort cu trei tipuri de ciocolata

Salvează

Salvează

You may also like

2 comentarii

  1. vaaai, multumesc, dar nu trebuia sa te deranjezi 🙂 da acu daca 5 ianaurie e ziua mea de nastere ce sa fac, NU POT REFUZA ASEMENEA DELICIU DE TORT!
    pasiunea sunt torturile mama draga, nu fac multe torturi precum tu sau alte fete minunate din blogosfera romaneasca culinara, insa, uite, sa stii, ca uneori, daruiti multa bucurie sufleteasca unora, ca mine, am implinit 56 ani, sunt si bunica daaar, in familie nu mi face nimeni, si mie, un tort :), si copiii si nepotii sunt, cam departe, sotul mi a urat la multi ani rapid la trezire si apoi fuga la servici…ca asa e viata… iar eu casnica, fortata, ce sa fac, mi am cautat cadoul si mi l am gasit aici la tine, asa ca, multumesc si nu uita, si la anul, sa mai faci tort, de ziua mea!:) LA MULTI ANI SI TIE SI PASIUNII TALE, sanatate si an nou cu bucurii si alte impliniri!
    cozia

  2. Buna Diana!! am studiat putin reteta de tort cu trei tipuri de ciocolata! Am facut acest tip de tort doar cu un strat de blat si doar ganache suprapuse iar in top glazura de ciocolata! Sunt sigura ca si acest tip de tort il cunosti! intrebarea mea este daca ai imbracat un tort de acest gen in icing??? Daca se poate imbraca cele trei creme suprapuse ??? Multumesc mult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *